Blogartikel

Her er de tre vigtigste standupshows i 2021, som du nemt kan streame

Anders Fjelsted og Torben Sangild fra ’Comedy-kontoret’ guider dig til de bedste standupshows fra 2021, som du kan streame.

Standup-genren er bred og mangefacetteret, og det kan være svært at finde de allerbedste shows, som du nemt kan sætte på, når hverdagen endelig tillader dig at slappe af med et godt grin. Men der er hjælp at hente fra Comedy-entusiasterne Anders Fjelsted og Torben Sangild, som til daglig er værter på ’Comedy-kontoret’ på Radio4. Her inviterer de lytteren med ind i en verden af standup og dissekerer jokes, teknik, historik og indhold med hjælp fra komiker-gæster som Anders Matthesen, Lars Hjortshøj og Ane Høgsberg.
Torben Sangild og Anders Fjelsted er med andre ord godt rustet til at udvælge de bedste og nyeste standupshows, som du kan streame, når du mangler et godt grin eller et nyt samtaleemne ved middagsbordet. God fornøjelse.

  1. James Acaster: ‘Cold Lasagne Hate Myself 1999’ (Vimeo On Demand)

Den britiske komiker James Acaster slog for alvor igennem i 2018 med et meget originalt firdobbelt show på Netflix, der havde den samlede titel ’Repertoire’. Hans nye show er udgivet på Vimeo, og her forsøger han at kaste sit image som en skæv og absurd, men harmløs komiker af sig ved at komme på scenen iført solbriller, mens han slynger om sig med bandeord og fornærmelser mod publikum. Men det er selvfølgelig bare en gimmick, og snart er han tilbage i den gamle rolle. Showet handler om små skæve ting, såsom den lille hinde på toppen af en kop te, eller hvor store evner det krævede at balancere en discman i 1999. Rammefortællingen er en ferie, han var på med sin familie netop dét år, og hvis man er til skæve hverdagsobservationer krydret med vilde fantasier, så er ’Cold Lasagne Hate Myself 1999’ det perfekte show. 

  1. Nate Bargatze: ‘Greatest Average American’ (Netflix)

Nate Bargatze fik et mindre gennembrud, da han optrådte i ’The Tonight Show’ og brugte sine fem minutter på at fortælle, om dengang han så en død hest. Bare den ene historie. I alle fem minutter. Han er en super dygtig historiefortæller, der næsten altid tager udgangspunkt i helt nede på jorden hverdagsting. Med sin lidt sløve sydstatsdialekt (han er fra Tennessee) nærmest mumler han sine anekdoter og dagligdagsbetragtninger frem, så man dårligt opdager, at der er jokes på vej, hvilket jo er en del af hele tricket. Overrask dit publikum. ’Greatest Average American’ er optaget under pandemien og foregår udendørs hos Universal Studios i Hollywood. Det giver nogle afbrydelser undervejs, når fly og helikoptere pludselig passerer henover. Det håndterer Nate Bargatze ganske elegant. Det er faktisk ret fedt at se, hvordan han er nødt til at tilpasse sig disse nye betingelser. Nate Bargatze brillerer med skarpe observationer og herlige indblik i et dagligdags familieliv, som de fleste af os kan genkende. Måske ikke helt så knivskarpt, som nogle af hans tidligere shows, men dem bør man også se.

  1. Bo Burnham: ’Inside’ (Netflix)

Bo Burnham laver musikalsk comedy og slog igennem som en 16-årig wunderkind i 2006 ved at lægge musikvideoer op på det dengang stadig nye YouTube.
I dag er han et etableret navn, og hans seneste show er blevet til under corona, hvor han helt selv hjemme i et anneks har komponeret, spillet, sunget, talt, styret kameraer og kulisser og redigeret ’Inside’, der kun indirekte handler om corona i form af isolation, ensomhed, depression og et liv gennem skærme. Ikke de mest muntre emner for et comedy-show, og det er da også hans klart mørkeste, men der er stadig et glimt i øjet midt i mørket, og musikken er allerede blevet til hits på Spotify.

Der ligger mange flere sjove standup-oplevelser og gemmer sig på nettet, hvis du leder efter dit næste grinefix.
Bliv inspireret ved at lytte til ’Comedy-kontoret’ på Radio4. Du kan også høre alle ’Comedy-kontorets’ afsnit som podcast.

 

Læs også

25.01.22

Hemmeligt dobbeltliv koster 3F-formand jobbet

Per Christensen forlader formandsposten i fagforbundet 3F efter afsløringer om hans dobbeltliv. 3F og Per Christensen har tirsdag indgået aftale om, at Per Christensen træder tilbage som formand for fagforbundet. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse. Aftalen er indgået samme dag, som Per Christensen har forklaret sig over for 3F’s hovedbestyrelse efter afsløringer om den…

Læs mere
25.01.22

En næbhval er strandet i Kolding Fjord

Ved Kolding Fjord gjorde man en noget atypisk opdagelse forleden. En næbhval blev nemlig observeret tæt ved land. Det er endnu usikkert, præcis hvilken art der er tale om, lyder det fra Charlotte Bie Tøstesen, der er museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet. Selvom det er et noget ualmindeligt syn, så sker det alligevel fra tid…

Læs mere
25.01.22

Hjertelæge: For meget motion kan være dårligt for hjertet

For meget motion kan være skidt for kroppen. Sådan lyder det fra hjertelæge Peter Schnohr, der har forsket i, hvordan motion påvirker kroppen gennem den undersøgelse, der hedder ‘Østerbroundersøgelsen’. Som udgangspunkt er det bedre at motionere end ikke at motionere. Men ifølge Peter Schnohr kan det give problemer at motionere for meget: “Alt for lidt…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet