Blogartikel

’Mandat Special’ – dom fra Rigsretten

Radio4 rydder fladen og tager dig med hele vejen, når der mandag den 13. december kl. 13.00 bliver afsagt dom i rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Kun fem gange siden 1849 er der gennemført en rigsretssag i Danmark. Det er derfor en historisk dom, der falder i sagen mod Inger Støjberg, og du kan naturligvis høre det hele på Radio4. Med livereportager fra Rigsretten, reaktioner fra Christiansborg og analyser om domsafsigelsens betydning og konsekvenser, kommer du helt tæt på den historiske rigsretssag, der begyndte sine hovedforhandlinger den 2. september i år.

Allerede fra klokken 12.10 går en særudgave af Radio4’s politiske magasin ’Mandat’ i luften med to timers direkte radio i forbindelse med domsafsigelsen. I København rykker ’Mandat’-vært Pernille Rudbæk og politisk redaktør, Thomas Larsen, til Rigsretten i Eigtveds Pakhus, hvor de står klar med baggrund og analyser.

I den første time af ’Mandat Special’ får du det store overblik over selve sagen, dens betydning og ikke mindst perspektiverne for Inger Støjberg og for Dansk Folkeparti, mens du i timen efter domsafsigelsen får analyser og reaktioner fra de involverede parter og fra politikerne på Christiansborg direkte leveret af vores livereportere på stedet, mens Jacob Grosen, der normalt er vært på Radio4 Morgen, sørger for at binde det hele sammen hjemme fra studiet i Aarhus.

’Mandat Special – dom fra Rigsretten’ fra kl. 12.10 til 14.00 mandag den 13. december på Radio4.

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet