Blogartikel

’Mandat Special’ – dom fra Rigsretten

Radio4 rydder fladen og tager dig med hele vejen, når der mandag den 13. december kl. 13.00 bliver afsagt dom i rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Kun fem gange siden 1849 er der gennemført en rigsretssag i Danmark. Det er derfor en historisk dom, der falder i sagen mod Inger Støjberg, og du kan naturligvis høre det hele på Radio4. Med livereportager fra Rigsretten, reaktioner fra Christiansborg og analyser om domsafsigelsens betydning og konsekvenser, kommer du helt tæt på den historiske rigsretssag, der begyndte sine hovedforhandlinger den 2. september i år.

Allerede fra klokken 12.10 går en særudgave af Radio4’s politiske magasin ’Mandat’ i luften med to timers direkte radio i forbindelse med domsafsigelsen. I København rykker ’Mandat’-vært Pernille Rudbæk og politisk redaktør, Thomas Larsen, til Rigsretten i Eigtveds Pakhus, hvor de står klar med baggrund og analyser.

I den første time af ’Mandat Special’ får du det store overblik over selve sagen, dens betydning og ikke mindst perspektiverne for Inger Støjberg og for Dansk Folkeparti, mens du i timen efter domsafsigelsen får analyser og reaktioner fra de involverede parter og fra politikerne på Christiansborg direkte leveret af vores livereportere på stedet, mens Jacob Grosen, der normalt er vært på Radio4 Morgen, sørger for at binde det hele sammen hjemme fra studiet i Aarhus.

’Mandat Special – dom fra Rigsretten’ fra kl. 12.10 til 14.00 mandag den 13. december på Radio4.

Læs også

17.01.22

Partier tvivler: Ny skattelov kan true danskernes retssikkerhed

Kort før jul vedtog Folketinget et lovforslag, der gør det muligt for skattevæsenet at indsamle langt mere data om danskere og danske virksomheder. Formålet er at kunne fange potentielle moms- og skattesvindlere hurtigere via såkaldte algoritmer. Skattevæsenet har nemlig fået beføjelser til at samle data ind om, hvad du fik at spise nytårsaften, hvis du…

Læs mere
15.01.22

Tyskland lukker atomkrafværker, men er det overhovedet klogt?

Atomkraft oplever en europæisk renæssance lige nu. Men Tyskland bevæger sig den stikmodsatte retning. I kampen mod klimaforandringerne har EU-kommissionen meddelt, at man vil klassificere atomkraft som en grøn energikilde. Et tiltag som møder applaus fra blandt andet Frankrig og flere østeuropæiske lande. Her ser man tiltaget fra kommissionen som en oplagt mulighed for at…

Læs mere
14.01.22

Tidsfrister truer erstatning til Bispebjerg-patienter

Flere end 500 ankelpatienter blev i årevis udsat for – dét flere eksperter betegner som – eksperimenterende kirurgi. I flere sager er mulighederne for at søge erstatning overskredet. Hospitalsdirektør ønsker dog hjælp til skadede patienter – uanset om deres sager er forældede. Fra 2010 til 1018 blev flere patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital skadet…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet