Blogartikel

Radio4 bringer Bogforum ud til hele landet

Mød Jussi Adler-Olsen, Kim Leine, Josefine Klougart og mange flere af landets aktuelle forfattere i din radio, når Radio4 sender live fra scenen på Bogforum.

Radio4 er taget med til hovedstaden for at debattere og møde nogle af de mange forfattere, der i weekenden samles med tusinder af mennesker til Bogforum på Amager. Og du kan følge med i radioen hjemmefra.

Oplev for eksempel forfatteren Kim Leine, når han fredag er gæst i det ugentlige format ’Stjæl som en kunstner’, der er en del af kulturprogrammet ’Kræs’. Programmet sendes live i radioen fra Radio4-scenen med vært, Maja Hald. Lørdag gæster forfatter Josefine Klougart og filosof Aksel Haaning Radio4-scenen til en liveudgave af naturprogrammet ‘Vildspor’, hvor de taler med vært, Rasmus Ejrnæs, om at give plads til naturen på naturens præmisser – både historisk og i dag. Og søndag kan du komme med bag om research-arbejdet til den seneste roman i den populære serie om Afdeling Q, når Jussi Adler-Olsen gæster Radio4-scenen og radiovært Karoline Kjær Hansen til en liveudsendelse af litteraturprogrammet ‘Mellem Linjerne’.

Radio4 optager desuden også ‘Comedy-kontoret’, ‘Kraniebrud’ og ‘Fremkaldt’ på Bogforum, hvor det er muligt at følge optagelserne på Radio4-scenen, og efterfølgende høre programmerne i radioen.
På scenen kan man desuden opleve en særudgave af portrætprogrammet ‘Det sidste måltid’, hvor vært Lærke Kløvedal sammen med publikum skriver forfatter Tine Høegs nekrolog.

Programmet for hele weekenden på Radio4-scenen: 

FREDAG


Klokken 12.10-13.00 ‘Kraniebrud’. Videnskabsprogrammet sender live om kommunal pleje med to bogaktuelle forskere, Anika Liverage og Mikkel Rytter.

Klokken 16.00-16.50 ‘Kraniebrud’ gør dig klogere på børns læselyst og medievaner, når forskningschef Thomas Illum Hansen og adjunkt Stine Reinholdt Hansen gæster videnskabsprogrammet.

 


Klokken 14.05-15.00 ‘Kræs’ med radiovært Maja Hald sender live med forfatter Kim Leine.

LØRDAG

Comedy-kontoret
Klokken 10.30-11.25 ‘Comedy-kontoret’ med de to værter, Anders Fjeldsted og Torben Sangild, får besøg af satiretegner Stine Spedsbjerg til en snak om komik i bogform.

 


Klokken 12.10-13.00 ‘Vildspor’ med radiovært Rasmus Ejrnæs sender live med forfatter Josefine Klougart og filosof Aksel Haaning.

 


Klokken 14.00-15.00 ‘Det sidste måltid’ med Lærke Kløvedal får i en særudgave af det populære samtaleprogram en snak med forfatter Tine Høeg om, hvad der er værd at blive husket for.

SØNDAG


Klokken 11.00-12.00 ‘Fremkaldt’ med Claus Elgaard interviewer bogaktuelle Klavs Bruun-Jørgensen, der er tidligere landsholdstræner for kvinderne i håndbold.

 


Klokken 13.05-14.00 ‘Mellem linjerne’ med radiovært Karoline Kjær Hansen sender live med Jussi Adler-Olsen, der fortæller om sit arbejde bag den seneste roman i den populære Afdeling Q-serie.

På Radio4 scenen kan du under hele Bogforum få indblik i alle Radio4’s programmer og lære kanalen bedre at kende. Velkommen indenfor!

Læs også

20.05.22

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet. Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men…

Læs mere
20.05.22

Kampen om at blive blå statsministerkandidat spidser til

Måske kastes der aldrig lys over, om Claus Hjort Frederiksen har røbet statshemmeligheder og brudt loven. Til gengæld står det lysende klart, at kampen om at blive blå bloks statsministerkandidat strammer til. Det afklares måske aldrig, om forhenværende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har overtrådt straffelovens paragraf 109 om at videregive statshemmeligheder. Torsdag måtte justitsminister Mattias…

Læs mere
20.05.22

Flere føder hjemme: Det giver en særlig tryghed

Gravide kvinder vælger i stigende grad at føde deres børn hjemme fremfor på en fødestue på det nærmeste hospital. Det viser nye tal fra fire ud af fem regioner, som Radio4 har fået adgang til. En af de kvinder, der har valgt at sætte sit barn i verden derhjemme, er Mette Barfoed. Hun har født…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet