Nyhedsartikel

Ny vært på Kræs

Når du tænder for ’Kræs’, er der en ny stemme i din radio. Fremover er det Rikke Collin, der serverer den fedeste kunst, de største værker og relevante nyheder fra kulturlivet til dig. Rikke tager over fra vært Maja Hald, der er gået på barsel.

Rikke er en erfaren podcastvært, der har kulturen under huden. Hun er fast biografgænger og går ikke ud af døren uden hovedtelefoner og radio eller podcast i øret.

For hende har de seneste måneders corona-nedlukning sat en tyk streg under, at vi alle sammen har brug for kulturen. Men nedlukningen gjorde det også tydeligt, at kulturen ikke kun kommer fra teatre, biografer og forlag, men tilhører os alle.

”Mange folk havde mere tid og arbejdet fyldte mindre og pludselig flød det over med kreativitet alle vegne,” siger Rikke Collin.

For hende understreger det, at kulturen er et helle, hvor du kan hoppe ud af hamsterhjulet og parkere det rationelle.

”Uden kultur bliver vi sindssyge. Det bliver for teknisk. For logisk. Vi har brug for at føle, og kunst og kultur er følelser.”

Måske kender du Rikke fra podcasten ’Tårekanalen’, hvor hun i hver episode taler med en gæst om et kulturelt værk, der har rørt gæsten til tårer.

Tidligere på året var hun med til at producere programserien ’Pippi for voksne’ på DR P1, hvor der var fokus på, hvad vi kan bruge Pippi Langstrømpes livsfilosofi til i voksenlivet.

Hun har også arbejdet på Heartbeats, hvor hun bl.a. har produceret ‘Hej Søster’ med Fallulah, ‘Ditte Giese er blevet for tyk’ og senest ‘Ditte Giese er blevet for syg’.

Rikke er uddannet cand.mag. i film- og medievidenskab med speciale i journalistik, kultur og samfund.

Du kan høre Rikke første gang i ’Kræs’ tirsdag kl. 17 og efterfølgende som podcast.

Læs også

26.10.20

Har udligningsreformen skabt et Danmark i bedre balance?

“Der er givetvis nogle elementer i reformen, hvor man kan sige, at der er bragt bedre balance. Man udligner eksempelvis en større procent af de forskelle, man beregner.” Sådan lyder det fra Niels Jørgen Mau Pedersen, der er projektchef og forsker i kommunal udligning ved Det Nationale Forsknings- og analysecenter for Velfærd, VIVE, på spørgsmålet…

Læs mere
23.10.20

Udenrigspolitisk Nævn mødtes med den rigtige Tikhanovskaya

Det var et anderledes møde med den hviderussiske oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaya i går – end da Udenrigspolitisk Nævn sidst havde et møde med oppositionspolitikeren i kalenderen. Denne gang var der nemlig tale om den rigtige person – i modsætning til et onlinemøde tidligere på måneden. Den 6. oktober blev nævnet nemlig narret af et russisk…

Læs mere
22.10.20

Virolog efterlyser flere restriktioner: Vi har et meget højt smittetal

Der er brug for at sætte ind med flere restriktioner for at mindske smitten med coronavirus. Det mener Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi. I går kunne myndighederne konstatere, at 630 personer var konstateret smittede med coronavirus det seneste døgn. Det er det næsthøjeste antal smittetilfælde nogensinde. Og med den seneste tids…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet