Nyhedsartikel

14-årige Makai om tørklædeforbud: ”Så kan jeg ikke være den, jeg er”

Emil Mortensen, Nikolai Henriksen & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Det skal være forbudt at gå med hovedtørklæde, når man går i grundskolen – altså fra 0. til og med 9. klasse.

Sådan lyder anbefalingen fra en kommission, der er nedsat af regeringen, som går under navnet ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’.

Makai Asghar går i 9. klasse på Kokkedal Skole i Nordsjælland og har gået med tørklæde i to år.

“Det vil jo betyde, at jeg ikke kan være den, jeg er. Jeg vil jo ikke kunne praktisere den religion, som jeg selv har valgt at leve med. Tørklædet er jo en del af min livsstil nu, så det vil jo betyde, at jeg ikke kan leve på den måde, jeg vil.” siger Makai Asghar.

Hør hele interviewet med Makai Asghar i Radio4 Morgen herunder: 

Kommissionen, der står bag anbefalingen, har til formål at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Christina Krzyrosiak Hansen fra Socialdemokratiet er formand for ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’. Hun siger, at fokus for kommissionen er at sikre de samme frihedsrettigheder til piger med tørklæde som alle andre.

Makai Asghar blev overrasket, da hun hørte kommissionens anbefaling om et forbud mod tørklæder i grundskolen.

“Det var ikke noget, jeg havde tænkt, at jeg skulle høre her i Danmark. Jeg har altid fået at vide, at Danmark er et land, hvor man kan ytre sig på den måde, man har lyst til, og at vi har religionsfrihed.” siger Makai Asghar.

Det er nu op til Regeringen og Folketinget, om de vil følge kommissionens anbefalinger.

Foto: Makai Asghar/Privatfoto.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet