Nyhedsartikel

14-årige Makai om tørklædeforbud: ”Så kan jeg ikke være den, jeg er”

Emil Mortensen, Nikolai Henriksen & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Det skal være forbudt at gå med hovedtørklæde, når man går i grundskolen – altså fra 0. til og med 9. klasse.

Sådan lyder anbefalingen fra en kommission, der er nedsat af regeringen, som går under navnet ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’.

Makai Asghar går i 9. klasse på Kokkedal Skole i Nordsjælland og har gået med tørklæde i to år.

“Det vil jo betyde, at jeg ikke kan være den, jeg er. Jeg vil jo ikke kunne praktisere den religion, som jeg selv har valgt at leve med. Tørklædet er jo en del af min livsstil nu, så det vil jo betyde, at jeg ikke kan leve på den måde, jeg vil.” siger Makai Asghar.

Hør hele interviewet med Makai Asghar i Radio4 Morgen herunder: 

Kommissionen, der står bag anbefalingen, har til formål at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Christina Krzyrosiak Hansen fra Socialdemokratiet er formand for ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’. Hun siger, at fokus for kommissionen er at sikre de samme frihedsrettigheder til piger med tørklæde som alle andre.

Makai Asghar blev overrasket, da hun hørte kommissionens anbefaling om et forbud mod tørklæder i grundskolen.

“Det var ikke noget, jeg havde tænkt, at jeg skulle høre her i Danmark. Jeg har altid fået at vide, at Danmark er et land, hvor man kan ytre sig på den måde, man har lyst til, og at vi har religionsfrihed.” siger Makai Asghar.

Det er nu op til Regeringen og Folketinget, om de vil følge kommissionens anbefalinger.

Foto: Makai Asghar/Privatfoto.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet