Nyhedsartikel

14-årige Makai om tørklædeforbud: ”Så kan jeg ikke være den, jeg er”

Emil Mortensen, Nikolai Henriksen & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Det skal være forbudt at gå med hovedtørklæde, når man går i grundskolen – altså fra 0. til og med 9. klasse.

Sådan lyder anbefalingen fra en kommission, der er nedsat af regeringen, som går under navnet ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’.

Makai Asghar går i 9. klasse på Kokkedal Skole i Nordsjælland og har gået med tørklæde i to år.

“Det vil jo betyde, at jeg ikke kan være den, jeg er. Jeg vil jo ikke kunne praktisere den religion, som jeg selv har valgt at leve med. Tørklædet er jo en del af min livsstil nu, så det vil jo betyde, at jeg ikke kan leve på den måde, jeg vil.” siger Makai Asghar.

Hør hele interviewet med Makai Asghar i Radio4 Morgen herunder: 

Kommissionen, der står bag anbefalingen, har til formål at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Christina Krzyrosiak Hansen fra Socialdemokratiet er formand for ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’. Hun siger, at fokus for kommissionen er at sikre de samme frihedsrettigheder til piger med tørklæde som alle andre.

Makai Asghar blev overrasket, da hun hørte kommissionens anbefaling om et forbud mod tørklæder i grundskolen.

“Det var ikke noget, jeg havde tænkt, at jeg skulle høre her i Danmark. Jeg har altid fået at vide, at Danmark er et land, hvor man kan ytre sig på den måde, man har lyst til, og at vi har religionsfrihed.” siger Makai Asghar.

Det er nu op til Regeringen og Folketinget, om de vil følge kommissionens anbefalinger.

Foto: Makai Asghar/Privatfoto.

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet