Nyhedsartikel

14-årige Makai om tørklædeforbud: ”Så kan jeg ikke være den, jeg er”

Emil Mortensen, Nikolai Henriksen & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Det skal være forbudt at gå med hovedtørklæde, når man går i grundskolen – altså fra 0. til og med 9. klasse.

Sådan lyder anbefalingen fra en kommission, der er nedsat af regeringen, som går under navnet ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’.

Makai Asghar går i 9. klasse på Kokkedal Skole i Nordsjælland og har gået med tørklæde i to år.

“Det vil jo betyde, at jeg ikke kan være den, jeg er. Jeg vil jo ikke kunne praktisere den religion, som jeg selv har valgt at leve med. Tørklædet er jo en del af min livsstil nu, så det vil jo betyde, at jeg ikke kan leve på den måde, jeg vil.” siger Makai Asghar.

Hør hele interviewet med Makai Asghar i Radio4 Morgen herunder: 

Kommissionen, der står bag anbefalingen, har til formål at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Christina Krzyrosiak Hansen fra Socialdemokratiet er formand for ‘Kommissionen for den glemte kvindekamp’. Hun siger, at fokus for kommissionen er at sikre de samme frihedsrettigheder til piger med tørklæde som alle andre.

Makai Asghar blev overrasket, da hun hørte kommissionens anbefaling om et forbud mod tørklæder i grundskolen.

“Det var ikke noget, jeg havde tænkt, at jeg skulle høre her i Danmark. Jeg har altid fået at vide, at Danmark er et land, hvor man kan ytre sig på den måde, man har lyst til, og at vi har religionsfrihed.” siger Makai Asghar.

Det er nu op til Regeringen og Folketinget, om de vil følge kommissionens anbefalinger.

Foto: Makai Asghar/Privatfoto.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet