Nyhedsartikel

3 dage i træk har elpriserne slået rekord: Prognose viser billigere priser i weekenden

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er blevet dyrere at vaske tøj eller lade sin elbil op.

I går slog prisen på strøm for tredje dag i træk rekord i Danmark.

Elprisen svinger time for time, men den seneste rekord lyder på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen, ingeniør og stifter af Facebookgruppen “Grønnere Elforbrug,”, hvor han giver hjælp til, at tilrettelægge elforbruget, så du bruger el, når det er billigt.

Og ifølge ham kan skal du vente med at vaske tøj til weekenden, hvis du vil spare penge.

“Elpriserne er skabt af udbud og efterspørgsel. Så når industrien i Danmark og Tyskland slukker og  går på weekend fredag eftermiddag bliver strømmen billigere,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Henrik Møller Jørgensens prognoser viser, at der vil være lavest elpriser i lørdag eftermiddag.

“Jeg kan se, at lørdag eftermiddag skinner solen i Sydtyskland og det blandet med at der ikke er så mange der bruger el her vil betyde lave priser,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Hør hvilke tips Henrik Møller Jørgensen ellers har til at spare penge på elregningen, trods de høje elpriser:

I tirsdags slog vi rekord med 7,65 kroner pr. kilowatttime.

Den rekord blev slået dagen efter ved spidsbelastningsperioden omkring klokken 19.00, ramte prisen for en kilowatttime i Danmark 8,42 kroner.

Torsdag blev rekorden slået igen, og her lød prisen på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen gør selv flere forskellige ting for at spare på strømen.

“Jeg udskyder starten på min opvaskemaskiner, så den først starter midt på dagen, hvor strømmen er billigt og så vasker jeg tøj i weekenden, fordi det er så meget billigere end i hverdagene,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet