Nyhedsartikel

3 dage i træk har elpriserne slået rekord: Prognose viser billigere priser i weekenden

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er blevet dyrere at vaske tøj eller lade sin elbil op.

I går slog prisen på strøm for tredje dag i træk rekord i Danmark.

Elprisen svinger time for time, men den seneste rekord lyder på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen, ingeniør og stifter af Facebookgruppen “Grønnere Elforbrug,”, hvor han giver hjælp til, at tilrettelægge elforbruget, så du bruger el, når det er billigt.

Og ifølge ham kan skal du vente med at vaske tøj til weekenden, hvis du vil spare penge.

“Elpriserne er skabt af udbud og efterspørgsel. Så når industrien i Danmark og Tyskland slukker og  går på weekend fredag eftermiddag bliver strømmen billigere,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Henrik Møller Jørgensens prognoser viser, at der vil være lavest elpriser i lørdag eftermiddag.

“Jeg kan se, at lørdag eftermiddag skinner solen i Sydtyskland og det blandet med at der ikke er så mange der bruger el her vil betyde lave priser,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Hør hvilke tips Henrik Møller Jørgensen ellers har til at spare penge på elregningen, trods de høje elpriser:

I tirsdags slog vi rekord med 7,65 kroner pr. kilowatttime.

Den rekord blev slået dagen efter ved spidsbelastningsperioden omkring klokken 19.00, ramte prisen for en kilowatttime i Danmark 8,42 kroner.

Torsdag blev rekorden slået igen, og her lød prisen på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen gør selv flere forskellige ting for at spare på strømen.

“Jeg udskyder starten på min opvaskemaskiner, så den først starter midt på dagen, hvor strømmen er billigt og så vasker jeg tøj i weekenden, fordi det er så meget billigere end i hverdagene,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet