Nyhedsartikel

3 dage i træk har elpriserne slået rekord: Prognose viser billigere priser i weekenden

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er blevet dyrere at vaske tøj eller lade sin elbil op.

I går slog prisen på strøm for tredje dag i træk rekord i Danmark.

Elprisen svinger time for time, men den seneste rekord lyder på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen, ingeniør og stifter af Facebookgruppen “Grønnere Elforbrug,”, hvor han giver hjælp til, at tilrettelægge elforbruget, så du bruger el, når det er billigt.

Og ifølge ham kan skal du vente med at vaske tøj til weekenden, hvis du vil spare penge.

“Elpriserne er skabt af udbud og efterspørgsel. Så når industrien i Danmark og Tyskland slukker og  går på weekend fredag eftermiddag bliver strømmen billigere,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Henrik Møller Jørgensens prognoser viser, at der vil være lavest elpriser i lørdag eftermiddag.

“Jeg kan se, at lørdag eftermiddag skinner solen i Sydtyskland og det blandet med at der ikke er så mange der bruger el her vil betyde lave priser,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Hør hvilke tips Henrik Møller Jørgensen ellers har til at spare penge på elregningen, trods de høje elpriser:

I tirsdags slog vi rekord med 7,65 kroner pr. kilowatttime.

Den rekord blev slået dagen efter ved spidsbelastningsperioden omkring klokken 19.00, ramte prisen for en kilowatttime i Danmark 8,42 kroner.

Torsdag blev rekorden slået igen, og her lød prisen på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen gør selv flere forskellige ting for at spare på strømen.

“Jeg udskyder starten på min opvaskemaskiner, så den først starter midt på dagen, hvor strømmen er billigt og så vasker jeg tøj i weekenden, fordi det er så meget billigere end i hverdagene,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet