Nyhedsartikel

3 dage i træk har elpriserne slået rekord: Prognose viser billigere priser i weekenden

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Det er blevet dyrere at vaske tøj eller lade sin elbil op.

I går slog prisen på strøm for tredje dag i træk rekord i Danmark.

Elprisen svinger time for time, men den seneste rekord lyder på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen, ingeniør og stifter af Facebookgruppen “Grønnere Elforbrug,”, hvor han giver hjælp til, at tilrettelægge elforbruget, så du bruger el, når det er billigt.

Og ifølge ham kan skal du vente med at vaske tøj til weekenden, hvis du vil spare penge.

“Elpriserne er skabt af udbud og efterspørgsel. Så når industrien i Danmark og Tyskland slukker og  går på weekend fredag eftermiddag bliver strømmen billigere,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Henrik Møller Jørgensens prognoser viser, at der vil være lavest elpriser i lørdag eftermiddag.

“Jeg kan se, at lørdag eftermiddag skinner solen i Sydtyskland og det blandet med at der ikke er så mange der bruger el her vil betyde lave priser,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Hør hvilke tips Henrik Møller Jørgensen ellers har til at spare penge på elregningen, trods de høje elpriser:

I tirsdags slog vi rekord med 7,65 kroner pr. kilowatttime.

Den rekord blev slået dagen efter ved spidsbelastningsperioden omkring klokken 19.00, ramte prisen for en kilowatttime i Danmark 8,42 kroner.

Torsdag blev rekorden slået igen, og her lød prisen på 8,52 kroner pr. kilowatttime.

Henrik Møller Jørgensen gør selv flere forskellige ting for at spare på strømen.

“Jeg udskyder starten på min opvaskemaskiner, så den først starter midt på dagen, hvor strømmen er billigt og så vasker jeg tøj i weekenden, fordi det er så meget billigere end i hverdagene,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet