Nyhedsartikel

32-årig sigtes for at have dræbt Emilie Meng

Ritzau

Manden, der er sigtet for at have bortført og voldtaget en 13-årig pige, sigtes nu også for drab på Emilie Meng.

En 32-årig mand sigtes af politiet for tilbage i 2016 at have bortført og dræbt Emilie Meng. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på et pressemøde onsdag.

Manden nægter sig skyldig i de nye sigtelser, der er rejst mod ham, oplyser hans advokat, Karina Skou, til Ritzau.

Han blev anholdt søndag 16. april i forbindelse med bortførelsen af en 13-årig pige fra Kirkerup sydøst for Slagelse.

Han blev dagen efter varetægtsfængslet, og i forbindelse med efterforskningen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttet at rejse sigtelse også om bortførelse og drab på Emilie Meng.

Hun forsvandt 10. juli 2016 fra Korsør. Flere måneder senere, 24. december samme år, blev liget af den 17-årige gymnasieelev fundet i en sø nær Borup på Midtsjælland.

På pressemødet anerkender politiinspektør Kim Kliver den sorg og frustration, som pigens familie har været udsat for.

Han understreger samtidig, at der kun er tale om en sigtelse. Der er ikke truffet beslutning om at rejse tiltale, lyder det fra politiinspektøren.

“Vi kan ikke komme ind på, hvordan han forholder sig til sigtelsen,” siger Kim Kliver.

Den 32-årige mand sigtes både for frihedsberøvelse, voldtægt og drab i relation til Emilie Meng.

Allerede under den oprindelige efterforskning var den 32-årige i søgelyset, fremgår det af en udtalelse fra politiinspektøren.

En bil, han tidligere har ejet, er blevet beslaglagt i Slovakiet. Den har samme mærke som den, politiet tidligere efterlyste i forbindelse med Meng-sagen.

I et retsmøde 17. april blev den 32-årige varetægtsfængslet.

Han sigtes også for at have overfaldet en ung kvinde i november 2022 på Vestsjælland. Hun gjorde kraftigt modstand og undslap, selv om hun blev truet med kniv.

I denne sag sigtes manden for forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt, oplyser politiet på pressemødet.

Hør seneste nyt i ‘Nyhederne på Radio4’ her.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet