Nyhedsartikel

75 procent af danskerne ønsker minimum to hjemmearbejdsdage om ugen

Mikkel Juul

Danskerne er blevet vilde med hjemmearbejde. En ny undersøgelse viser, at 75 procent af kontoransatte, drømmer om minimum to hjemmearbejdsdage om ugen, hvis de selv kunne vælge.

Undersøgelsen er lavet af Center for Ledelse og analysevirksomheden Human Engage.

Det fremgår også af undersøgelsen at, de ansatte, der arbejder hjemmefra mindst tre dage om ugen, er de mest effektive – efter eget udsagn.

”Jeg er ikke overrasket over resultaterne,” fortæller Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse.

Men selvom hjemmearbejdet er populært, så er det ikke nødvendigvis problemfrit.

Hør Anja Neiiendam fortælle, hvilke udfordringer der kan være med meget hjemmearbejde herunder:

Danske Bank er en af de arbejdspladser, hvor der er stor fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde. Det kan Kirsten Ebbe Brich bekræfte. Hun er formand for fagforbundet Finansforbundet i Danske Bank, hvorigennem hun er repræsentant og talsperson for alle bankens medarbejdere.

Kirsten Ebbe Birch må selv disponere over sin arbejdstid, og dermed kan hun vælge at arbejde hjemme alt det, hun vil. Alligevel får hun ikke prioriteret hele hjemmearbejdsdage ret meget, og det er hun ret ærgerlig over.

Hør hende forklare hvorfor herunder:

I undersøgelsen fra Center for Ledelse indgår svar fra 1300 ansatte i 20 forskellige private og offentlige virksomheder – og respondenterne arbejder primært i vidensvirksomheder, dvs. der er tale om danskere, der arbejder på kontor.

 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet