Nyhedsartikel

75 procent af danskerne ønsker minimum to hjemmearbejdsdage om ugen

Mikkel Juul

Danskerne er blevet vilde med hjemmearbejde. En ny undersøgelse viser, at 75 procent af kontoransatte, drømmer om minimum to hjemmearbejdsdage om ugen, hvis de selv kunne vælge.

Undersøgelsen er lavet af Center for Ledelse og analysevirksomheden Human Engage.

Det fremgår også af undersøgelsen at, de ansatte, der arbejder hjemmefra mindst tre dage om ugen, er de mest effektive – efter eget udsagn.

”Jeg er ikke overrasket over resultaterne,” fortæller Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse.

Men selvom hjemmearbejdet er populært, så er det ikke nødvendigvis problemfrit.

Hør Anja Neiiendam fortælle, hvilke udfordringer der kan være med meget hjemmearbejde herunder:

Danske Bank er en af de arbejdspladser, hvor der er stor fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde. Det kan Kirsten Ebbe Brich bekræfte. Hun er formand for fagforbundet Finansforbundet i Danske Bank, hvorigennem hun er repræsentant og talsperson for alle bankens medarbejdere.

Kirsten Ebbe Birch må selv disponere over sin arbejdstid, og dermed kan hun vælge at arbejde hjemme alt det, hun vil. Alligevel får hun ikke prioriteret hele hjemmearbejdsdage ret meget, og det er hun ret ærgerlig over.

Hør hende forklare hvorfor herunder:

I undersøgelsen fra Center for Ledelse indgår svar fra 1300 ansatte i 20 forskellige private og offentlige virksomheder – og respondenterne arbejder primært i vidensvirksomheder, dvs. der er tale om danskere, der arbejder på kontor.

 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet