Nyhedsartikel

75 procent af danskerne ønsker minimum to hjemmearbejdsdage om ugen

Mikkel Juul

Danskerne er blevet vilde med hjemmearbejde. En ny undersøgelse viser, at 75 procent af kontoransatte, drømmer om minimum to hjemmearbejdsdage om ugen, hvis de selv kunne vælge.

Undersøgelsen er lavet af Center for Ledelse og analysevirksomheden Human Engage.

Det fremgår også af undersøgelsen at, de ansatte, der arbejder hjemmefra mindst tre dage om ugen, er de mest effektive – efter eget udsagn.

”Jeg er ikke overrasket over resultaterne,” fortæller Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse.

Men selvom hjemmearbejdet er populært, så er det ikke nødvendigvis problemfrit.

Hør Anja Neiiendam fortælle, hvilke udfordringer der kan være med meget hjemmearbejde herunder:

Danske Bank er en af de arbejdspladser, hvor der er stor fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde. Det kan Kirsten Ebbe Brich bekræfte. Hun er formand for fagforbundet Finansforbundet i Danske Bank, hvorigennem hun er repræsentant og talsperson for alle bankens medarbejdere.

Kirsten Ebbe Birch må selv disponere over sin arbejdstid, og dermed kan hun vælge at arbejde hjemme alt det, hun vil. Alligevel får hun ikke prioriteret hele hjemmearbejdsdage ret meget, og det er hun ret ærgerlig over.

Hør hende forklare hvorfor herunder:

I undersøgelsen fra Center for Ledelse indgår svar fra 1300 ansatte i 20 forskellige private og offentlige virksomheder – og respondenterne arbejder primært i vidensvirksomheder, dvs. der er tale om danskere, der arbejder på kontor.

 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet