75 procent af danskerne ønsker minimum to hjemmearbejdsdage om ugen

Modelfoto for hjemmearbejde fotograferet i Ringsted, fredag den 18. december 2020.

Skrevet af

28. april 2022

Danskerne er blevet vilde med hjemmearbejde. En ny undersøgelse viser, at 75 procent af kontoransatte, drømmer om minimum to hjemmearbejdsdage om ugen, hvis de selv kunne vælge.

Undersøgelsen er lavet af Center for Ledelse og analysevirksomheden Human Engage.

Det fremgår også af undersøgelsen at, de ansatte, der arbejder hjemmefra mindst tre dage om ugen, er de mest effektive – efter eget udsagn.

”Jeg er ikke overrasket over resultaterne,” fortæller Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse.

Men selvom hjemmearbejdet er populært, så er det ikke nødvendigvis problemfrit.

Hør Anja Neiiendam fortælle, hvilke udfordringer der kan være med meget hjemmearbejde herunder:

Danske Bank er en af de arbejdspladser, hvor der er stor fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde. Det kan Kirsten Ebbe Brich bekræfte. Hun er formand for fagforbundet Finansforbundet i Danske Bank, hvorigennem hun er repræsentant og talsperson for alle bankens medarbejdere.

Kirsten Ebbe Birch må selv disponere over sin arbejdstid, og dermed kan hun vælge at arbejde hjemme alt det, hun vil. Alligevel får hun ikke prioriteret hele hjemmearbejdsdage ret meget, og det er hun ret ærgerlig over.

Hør hende forklare hvorfor herunder:

I undersøgelsen fra Center for Ledelse indgår svar fra 1300 ansatte i 20 forskellige private og offentlige virksomheder – og respondenterne arbejder primært i vidensvirksomheder, dvs. der er tale om danskere, der arbejder på kontor.

 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET BLÅ HJØRNE

08:05
09:00