Nyhedsartikel

75 procent af danskerne ønsker minimum to hjemmearbejdsdage om ugen

Mikkel Juul

Danskerne er blevet vilde med hjemmearbejde. En ny undersøgelse viser, at 75 procent af kontoransatte, drømmer om minimum to hjemmearbejdsdage om ugen, hvis de selv kunne vælge.

Undersøgelsen er lavet af Center for Ledelse og analysevirksomheden Human Engage.

Det fremgår også af undersøgelsen at, de ansatte, der arbejder hjemmefra mindst tre dage om ugen, er de mest effektive – efter eget udsagn.

”Jeg er ikke overrasket over resultaterne,” fortæller Anja Neiiendam, direktør i Center for Ledelse.

Men selvom hjemmearbejdet er populært, så er det ikke nødvendigvis problemfrit.

Hør Anja Neiiendam fortælle, hvilke udfordringer der kan være med meget hjemmearbejde herunder:

Danske Bank er en af de arbejdspladser, hvor der er stor fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde. Det kan Kirsten Ebbe Brich bekræfte. Hun er formand for fagforbundet Finansforbundet i Danske Bank, hvorigennem hun er repræsentant og talsperson for alle bankens medarbejdere.

Kirsten Ebbe Birch må selv disponere over sin arbejdstid, og dermed kan hun vælge at arbejde hjemme alt det, hun vil. Alligevel får hun ikke prioriteret hele hjemmearbejdsdage ret meget, og det er hun ret ærgerlig over.

Hør hende forklare hvorfor herunder:

I undersøgelsen fra Center for Ledelse indgår svar fra 1300 ansatte i 20 forskellige private og offentlige virksomheder – og respondenterne arbejder primært i vidensvirksomheder, dvs. der er tale om danskere, der arbejder på kontor.

 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet