Nyhedsartikel

76-årige Ingela har verdensrekord i stafet: ”Det er aldrig for sent”

Ida Kristensen og Louise Fischer
Idk@radio4.dk

Du behøver hverken at være topatlet eller i din ungdoms vår for at blive verdensmester. Det er Ingela Bluhm et godt eksempel på. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet, efter hun fyldte 70 år. Hør hende i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

Godt halvvejs inde i de vinterolympiske lege i Beijing er der ifølge Global Times indtil videre sat 13 nye OL-rekorder og to nye verdensrekorder. Men man behøver ikke være Usain Bolt eller helt ung for at vinde titler.

Du kan stadig blive verdensmester, selv om du er over 70 år. Det kan Ingela Bluhm fra Herning bekræfte. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet i 4 x 200 meter sammen med en gruppe af fire andre atletikudøvere. Alle kvinder, hun har kendt i mange år.

”Det har mest været som konkurrenter, da vi kommer fra fire forskellige klubber. Men på et tidspunkt i 2018 blev vi enige om, at det kunne være hyggeligt at lave en fællestræning en gang imellem, siger hun og fortsætter:

”Det var meget hyggeligt. Og vi sluttede som regel af med kaffe og kage. Det kørte bare derudad.”

Fællestræningerne fortsatte, men under første nedlukning tilbage i 2020 blev alle stævner aflyst. Og her fik kvinderne idéen til at prøve kræfter med stafet i 4 x 200 meter. Første mål var at slå den danske og nordiske rekord.

”Der lykkedes at slå den med 19 sekunder. Det var helt overvældende,” siger Ingela Bluhm.

Siden lykkedes det kvinderne at slå verdensrekorden med 1,3 sekunder i aldersgruppen for kvinder over 70 år med tiden 2 minutter, 31 sekunder og 79 hundrededele i 2020.

Og Ingela Bluhm er klar med et godt råd til andre, der måtte overveje at give sig i kast med atletik eller andre idrætsgrene.

”Det er aldrig for sent. Ligegyldigt om du er 30 eller 70, eller hvad du nu er. Det, der er vigtigt, er, at man kommer ud og bevæger sig,” siger hun.

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet