Nyhedsartikel

76-årige Ingela har verdensrekord i stafet: ”Det er aldrig for sent”

Ida Kristensen og Louise Fischer
Idk@radio4.dk

Du behøver hverken at være topatlet eller i din ungdoms vår for at blive verdensmester. Det er Ingela Bluhm et godt eksempel på. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet, efter hun fyldte 70 år. Hør hende i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

Godt halvvejs inde i de vinterolympiske lege i Beijing er der ifølge Global Times indtil videre sat 13 nye OL-rekorder og to nye verdensrekorder. Men man behøver ikke være Usain Bolt eller helt ung for at vinde titler.

Du kan stadig blive verdensmester, selv om du er over 70 år. Det kan Ingela Bluhm fra Herning bekræfte. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet i 4 x 200 meter sammen med en gruppe af fire andre atletikudøvere. Alle kvinder, hun har kendt i mange år.

”Det har mest været som konkurrenter, da vi kommer fra fire forskellige klubber. Men på et tidspunkt i 2018 blev vi enige om, at det kunne være hyggeligt at lave en fællestræning en gang imellem, siger hun og fortsætter:

”Det var meget hyggeligt. Og vi sluttede som regel af med kaffe og kage. Det kørte bare derudad.”

Fællestræningerne fortsatte, men under første nedlukning tilbage i 2020 blev alle stævner aflyst. Og her fik kvinderne idéen til at prøve kræfter med stafet i 4 x 200 meter. Første mål var at slå den danske og nordiske rekord.

”Der lykkedes at slå den med 19 sekunder. Det var helt overvældende,” siger Ingela Bluhm.

Siden lykkedes det kvinderne at slå verdensrekorden med 1,3 sekunder i aldersgruppen for kvinder over 70 år med tiden 2 minutter, 31 sekunder og 79 hundrededele i 2020.

Og Ingela Bluhm er klar med et godt råd til andre, der måtte overveje at give sig i kast med atletik eller andre idrætsgrene.

”Det er aldrig for sent. Ligegyldigt om du er 30 eller 70, eller hvad du nu er. Det, der er vigtigt, er, at man kommer ud og bevæger sig,” siger hun.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet