Nyhedsartikel

76-årige Ingela har verdensrekord i stafet: ”Det er aldrig for sent”

Ida Kristensen og Louise Fischer
Idk@radio4.dk

Du behøver hverken at være topatlet eller i din ungdoms vår for at blive verdensmester. Det er Ingela Bluhm et godt eksempel på. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet, efter hun fyldte 70 år. Hør hende i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

Godt halvvejs inde i de vinterolympiske lege i Beijing er der ifølge Global Times indtil videre sat 13 nye OL-rekorder og to nye verdensrekorder. Men man behøver ikke være Usain Bolt eller helt ung for at vinde titler.

Du kan stadig blive verdensmester, selv om du er over 70 år. Det kan Ingela Bluhm fra Herning bekræfte. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet i 4 x 200 meter sammen med en gruppe af fire andre atletikudøvere. Alle kvinder, hun har kendt i mange år.

”Det har mest været som konkurrenter, da vi kommer fra fire forskellige klubber. Men på et tidspunkt i 2018 blev vi enige om, at det kunne være hyggeligt at lave en fællestræning en gang imellem, siger hun og fortsætter:

”Det var meget hyggeligt. Og vi sluttede som regel af med kaffe og kage. Det kørte bare derudad.”

Fællestræningerne fortsatte, men under første nedlukning tilbage i 2020 blev alle stævner aflyst. Og her fik kvinderne idéen til at prøve kræfter med stafet i 4 x 200 meter. Første mål var at slå den danske og nordiske rekord.

”Der lykkedes at slå den med 19 sekunder. Det var helt overvældende,” siger Ingela Bluhm.

Siden lykkedes det kvinderne at slå verdensrekorden med 1,3 sekunder i aldersgruppen for kvinder over 70 år med tiden 2 minutter, 31 sekunder og 79 hundrededele i 2020.

Og Ingela Bluhm er klar med et godt råd til andre, der måtte overveje at give sig i kast med atletik eller andre idrætsgrene.

”Det er aldrig for sent. Ligegyldigt om du er 30 eller 70, eller hvad du nu er. Det, der er vigtigt, er, at man kommer ud og bevæger sig,” siger hun.

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet