Aarhus-rådmand vil sikre 30 millioner til kvalitetsmedarbejdere på plejehjem

(ARKIV) Formiddagsaktiviteter på Plejecenter Sølund i København, fredag den 18. oktober 2019. En 90-årig kvinde blev udsat for uværdig behandling på plejehjem, siger ældreminister, der indkalder til topmøde på området. FOA og Ældre Sagen bakker op. Det skriver Ritzau, torsdag den 9. juli 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

15. juli 2020

Efter stor diskussion af forholdende på plejehjemmene i Aarhus, vil rådmanden for Sundhed og Omsorg sikre 30 millioner kroner til kvalitetsmedarbejdere på kommunens plejehjem.

Optagelserne af 90-årige Else, der har været udsat for en uværdig pleje på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus Kommune, har medført en stor diskussion af de generelle forhold på kommunens plejehjem.

Det får nu sygeplejerske ved Plejehjemmet Sønderskovhus i Aarhus Kommune, Karin Kvistgaard, til at kritisere politikerne. Hun mener, de overser den viden, som medarbejderne, der hver dag begår sig i hjemmeplejen, har om forholdene.

”Før politikerne begynder at brygge videre på nye regler og retningslinjer – og jeg mener også politikerne på Christiansborg – så synes jeg, det var en god idé, at vi bliver hørt,” siger hun til Radio4 Morgen.

Karin Kvistgaard forslår, at plejehjemmene får en kvalitetsansvarlig medarbejder, der kan være tovholder mellem retningslinjerne på området og det, der sker ude på plejehjemmene. Det skal sikre en ensrettet oplæring af nye ansatte og en højere faglighed, for dem, som er allerede ansat på plejehjemmene.

Forslaget bliver taget godt imod af Jette Skive, der er rådmand for Dansk Folkeparti, og som har det politiske ansvar for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

”Jeg har hele mit parti bag mig, jeg har det med til budgetforhandlingerne. Vi er enige om, at det Karin beder om, det er sund fornuft. Det er en god måde at se det på. Så jeg har 30 millioner til den kvalitetsmedarbejder, som Karin har anbefalet os ville være en rigtig god idé,” siger Jette Skive til Radio4 Morgen.

Forslaget skal drøftes som en del af budgetforhandlingerne i Aarhus Kommune til september og derefter godkendes af resten af byrådet.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard har også i denne uge givet udtryk for, at der skal sikres flere ressourcer til området.

“Vi skal fokusere på det vigtige, og det er, hvordan vi sikrer, at der både er tilstrækkeligt med ressourcer, men også det ledelsesmæssige fokus, der er nødvendigt, for at medarbejderne ved, hvad det er for en kultur, etik og pleje, der skal være på det her område,” siger borgmesteren til TV2 Østjylland.

Hør hele interviewet med Jette Skive her:

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00