Aarhus Universitet erkender kæmpe coronabrøler: 200 medicinstuderende samlet i tætpakket lokale uden afstand eller mundbind

Studieliv

Skrevet af

18. august 2020

akw@radio4.dk

akw@radio4.dk

Aarhus er lige nu coronahotspot nummer 1 i Danmark. Alligevel var 200 studerende samlet i et tætpakket lokale for at modtage undervisning mandag formiddag. Aarhus Universitet erkender, at have begået en fejl.

Solen skinnede over Universitetsparken, da 200 medicinstuderende sad tæt sammen i et lukket auditorium og modtog undervisning.

En af dem var Bjarke Sihm Stender.

”Det var vanvittigt. Vi har lige været 200 mennesker på medicin – medicinstudiet, som man skulle tro havde en idé om, hvad der er en god, og hvad der er en dårlig idé. Det var umuligt at holde afstand derinde.”

Sådan siger Bjarke Sihm Stender efter at have forladt undervisningslokalet med 200 andre medicinstuderende.

Undervisningen foregik i et lokale, der ifølge universitets egne coronaretningslinjer havde plads til 120 studerende, samtidig med at Aarhus Universitet skriver på sin hjemmeside, at der som udgangspunkt ikke afholdes undervisning, der kræver fysisk tilstedeværelse, medmindre der er ”en særlig god begrundelse”.

Medicinstuderende Bjarke Sihm Stender forstår ikke, hvad den særlige grund skulle være:

”Hvis man skal være helt ærlig, var der nul pointe i, at vi møder op i dag. Man kan kunne bare have gjort det over zoom (red. hjemmeundervisning). Der var ikke nogen fysisk interaktion, og der var måske to eller tre mennesker, der sagde noget,” siger han.

Uddannelseschef på Aarhus Universitet Anna Bak Maigaard erkender, at Aarhus Universitet har begået en kæmpe coronabrøler ved at lade undervisningen foregå.

”Det var en klar fejl. Det skulle ikke have fundet sted overhovedet. Der skulle have været tilmelding til det her kursus, så kunne vi have sikret, at der ikke kom for mange studerende til forelæsningen,” siger uddannelseschefen.

Medicinstuderende Bjarke Sihm Stender forklarer, at underviseren ikke tog affære, da for mange studerende dukkede op til forelæsningen.

”Underviseren blev overrasket, da vi kom ind, fordi hun ikke var opmærksom på, at der var kommet så mange. Vi kunne ikke holde afstand, og så sagde hun, at vi bare måtte prøve at kigge fremad”, siger han.

Uddannelseschef Anna Bak Maigaard erkender, at det også var en klar fejl.

”Undervisningen burde slet ikke have været gået i gang. Når man kunne se, at der mødte så mange op, skulle undervisningen have været stoppet”, siger hun.

Aarhus Universitet har ikke tænkt sig at opfordre de studerende til at lade sig teste, men vil i stedet først reagere, hvis de får en melding om en smitte blandt de studerende.

Hør hele reportagen med de studerende her


Foto: Søren Kjeldgaard

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00