Ældreorganisation skuffet over regeringens boligudspil

En almen bolig er en bolig, der er administreret af en af almen boligorganisation. Ofte benyttes udtrykket almennyttig bolig. Der findes mere end en halv million danske almene boliger.De almene boliger er typisk samlet i afdelinger af boligforeninger.De enkelte afdelinger udgør en selvstændig økonomisk enhed, og er styret af en bestyrelse, som vælges på årlig generalforsamling.

Skrevet af

13. oktober 2021

Det er dybt skuffende, at ældre ikke er tænkt ind i regeringens boligudspil.

Det mener Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer.

Boligudspillet skal blandt andet gøre det lettere for familier at finde en billig bolig i hovedstaden. Ifølge udspillet skal der opføres 22.000 nye billige almene boliger.

Men de ældre fylder ikke nok i udspillet, mener direktør for Faglige Seniorer, Palle Smed:

“Det store problem er, at vi om 10 år står med 210.000 flere ældre. Det betyder, at vi mangler cirka 50.000 boliger til de ældre. Det er et kæmpe problem, som vi for længst burde have taget hul på. Nu har regeringen en chance for at bringe det i spil og tale om seniorboliger, og så nævner man det næsten ikke med ét ord. Det er virkelig skuffende,” siger Palle Smed til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed:

Et af regeringens forslag er at sikre hurtigere etablering af 4.000 studieboliger i hovedstaden. Derudover ønsker regeringen at skaffe 2.900 flere billige boliger til socialt udsatte.

Men der er også brug for boliger til ældre, mener Palle Smed:

“Det handler ikke om, hvem der er vigtigst. Det handler om at løse en udfordring, som vi allerede vil se ind i om 10 år,” siger han.

“Det er frygteligt trist, at vi ikke bringer os i den situation, hvor vi ikke tager hånd om fremtiden i tide.”

Foto: Christian Ringbæk/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

07:05
09:00