Nyhedsartikel

AIDS-fondet: WHO-udmelding om abekopper er stigmatiserende

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er stigmatiserende, når verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer homoseksuelle mænd til at have færre sexpartnere for at undgå smitte med virussen abekopper.

Det mener AIDS-Fondet, der har indledt en oplysningskampagne om virussen målrettet mænd, der har sex med mænd.

“Det taler ind i noget, der ud fra vores erfaring ikke virker. Man lægger en gruppe for had og risikerer at skubbe til en gruppe, der er skrøbelige. Og man risikerer, at de ikke tager oplysningerne til sig. Det er ikke det rigtige at pege en målgruppe ud er ikke det rigtige at gøre. Det er en sygdom, der kan ramme alle,” siger Lars Christian Østergreen, der er direktør i AIDS-Fondet.

Hør hele interviewet med direktør i AIDS-Fondet, Lars Christian Østergreen, her:

Abekopper kan ramme alle, men ifølge WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesu, så er 98 procent af smitten netop konstateret hos mænd, der har haft sex med andre mænd.

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet