Nyhedsartikel

AIDS-fondet: WHO-udmelding om abekopper er stigmatiserende

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er stigmatiserende, når verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer homoseksuelle mænd til at have færre sexpartnere for at undgå smitte med virussen abekopper.

Det mener AIDS-Fondet, der har indledt en oplysningskampagne om virussen målrettet mænd, der har sex med mænd.

“Det taler ind i noget, der ud fra vores erfaring ikke virker. Man lægger en gruppe for had og risikerer at skubbe til en gruppe, der er skrøbelige. Og man risikerer, at de ikke tager oplysningerne til sig. Det er ikke det rigtige at pege en målgruppe ud er ikke det rigtige at gøre. Det er en sygdom, der kan ramme alle,” siger Lars Christian Østergreen, der er direktør i AIDS-Fondet.

Hør hele interviewet med direktør i AIDS-Fondet, Lars Christian Østergreen, her:

Abekopper kan ramme alle, men ifølge WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesu, så er 98 procent af smitten netop konstateret hos mænd, der har haft sex med andre mænd.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet