Nyhedsartikel

AIDS-fondet: WHO-udmelding om abekopper er stigmatiserende

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det er stigmatiserende, når verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer homoseksuelle mænd til at have færre sexpartnere for at undgå smitte med virussen abekopper.

Det mener AIDS-Fondet, der har indledt en oplysningskampagne om virussen målrettet mænd, der har sex med mænd.

“Det taler ind i noget, der ud fra vores erfaring ikke virker. Man lægger en gruppe for had og risikerer at skubbe til en gruppe, der er skrøbelige. Og man risikerer, at de ikke tager oplysningerne til sig. Det er ikke det rigtige at pege en målgruppe ud er ikke det rigtige at gøre. Det er en sygdom, der kan ramme alle,” siger Lars Christian Østergreen, der er direktør i AIDS-Fondet.

Hør hele interviewet med direktør i AIDS-Fondet, Lars Christian Østergreen, her:

Abekopper kan ramme alle, men ifølge WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesu, så er 98 procent af smitten netop konstateret hos mænd, der har haft sex med andre mænd.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet