Benjamin investerede 60.000 kr i aktier. Men så kom krigen

A map of European stocks at the Palacio de la Bolsa, on March 7, 2022, in Madrid (Spain). The Ibex 35 extended its fall to 5.49% in the early hours of this morning, taking the selective to 7, 296 points, in a context that continues to be marked by the intensification of the war between Russia and Ukraine, with crude oil soaring after the United States raised the possibility of banning Russian oil imports as a new measure of pressure against Putin. 07 MARCH 2022;STOCK MARKET;IBEX 35;RUSSIA;WAR;UKRAINE;UNITED STATES;OIL Eduardo Parra / Europa Press 03/07/2022 (Europa Press via AP)

Skrevet af

10. marts 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Krigen i Ukraine har sendt aktionærerne i Europa til tælling, og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

Siden krigens begyndelse har aktionærerne på det europæiske marked mistet 7.500 milliarder kroner i værdi. Baggrunden er primært frygt for atomkrig og udsigt til mangel på brændstof og korn.

Én af dem, der har mistet en stor del af sin opsparing, er Benjamin Hildebrandt. Han er studerende og debuterede som investor i november, hvor han investerede 60.000 kroner i aktier.

“Jeg har nogle kammerater, det var gået ret godt for, så jeg tænkte, at det skulle jeg da ikke gå glip af. Men det har jeg jo så gjort. Nu har jeg solgt alle de aktier, der ikke er faldet i værdi. De aktier, der er faldet i værdi, dem har jeg ladet være, og så håber jeg på, at de stiger igen på et senere tidspunkt,” siger han.

En femtedel af opsparingen er indtil videre forsvundet for 23-årige Benjamin Hildebrandt.

Aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, anbefaler dog, at danske investorer har is i maven og søger mod mere sikre havne, hvis man stadig ønsker at investere sine penge i aktier.

“Hvis vi er på vej mod tredje verdenskrig, så er der ikke nogle markeder, der er sikre. Men hvis krigen finder et mere stabilt niveau, så ligner billige europæiske aktier et sted, hvor man kan få et afkast. Her på den helt korte bane, så er der en risiko for, at vi skal igennem et periode med flere dårlige dage end gode. Men hvis man frygter en nedsmeltning, så plejer amerikanske aktier at være det bedste sted at gå i læ,” siger han.

Hør hele interviewet med den unge investor, Benjamin Hildebrandt, der har brændt nallerne, og aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, her:

Afspiller nu

ONLY IN AMERICA

15:05
16:00