Nyhedsartikel

Benjamin investerede 60.000 kr i aktier. Men så kom krigen

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Krigen i Ukraine har sendt aktionærerne i Europa til tælling, og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

Siden krigens begyndelse har aktionærerne på det europæiske marked mistet 7.500 milliarder kroner i værdi. Baggrunden er primært frygt for atomkrig og udsigt til mangel på brændstof og korn.

Én af dem, der har mistet en stor del af sin opsparing, er Benjamin Hildebrandt. Han er studerende og debuterede som investor i november, hvor han investerede 60.000 kroner i aktier.

“Jeg har nogle kammerater, det var gået ret godt for, så jeg tænkte, at det skulle jeg da ikke gå glip af. Men det har jeg jo så gjort. Nu har jeg solgt alle de aktier, der ikke er faldet i værdi. De aktier, der er faldet i værdi, dem har jeg ladet være, og så håber jeg på, at de stiger igen på et senere tidspunkt,” siger han.

En femtedel af opsparingen er indtil videre forsvundet for 23-årige Benjamin Hildebrandt.

Aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, anbefaler dog, at danske investorer har is i maven og søger mod mere sikre havne, hvis man stadig ønsker at investere sine penge i aktier.

“Hvis vi er på vej mod tredje verdenskrig, så er der ikke nogle markeder, der er sikre. Men hvis krigen finder et mere stabilt niveau, så ligner billige europæiske aktier et sted, hvor man kan få et afkast. Her på den helt korte bane, så er der en risiko for, at vi skal igennem et periode med flere dårlige dage end gode. Men hvis man frygter en nedsmeltning, så plejer amerikanske aktier at være det bedste sted at gå i læ,” siger han.

Hør hele interviewet med den unge investor, Benjamin Hildebrandt, der har brændt nallerne, og aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, her:

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet