Nyhedsartikel

Benjamin investerede 60.000 kr i aktier. Men så kom krigen

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Krigen i Ukraine har sendt aktionærerne i Europa til tælling, og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

Siden krigens begyndelse har aktionærerne på det europæiske marked mistet 7.500 milliarder kroner i værdi. Baggrunden er primært frygt for atomkrig og udsigt til mangel på brændstof og korn.

Én af dem, der har mistet en stor del af sin opsparing, er Benjamin Hildebrandt. Han er studerende og debuterede som investor i november, hvor han investerede 60.000 kroner i aktier.

“Jeg har nogle kammerater, det var gået ret godt for, så jeg tænkte, at det skulle jeg da ikke gå glip af. Men det har jeg jo så gjort. Nu har jeg solgt alle de aktier, der ikke er faldet i værdi. De aktier, der er faldet i værdi, dem har jeg ladet være, og så håber jeg på, at de stiger igen på et senere tidspunkt,” siger han.

En femtedel af opsparingen er indtil videre forsvundet for 23-årige Benjamin Hildebrandt.

Aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, anbefaler dog, at danske investorer har is i maven og søger mod mere sikre havne, hvis man stadig ønsker at investere sine penge i aktier.

“Hvis vi er på vej mod tredje verdenskrig, så er der ikke nogle markeder, der er sikre. Men hvis krigen finder et mere stabilt niveau, så ligner billige europæiske aktier et sted, hvor man kan få et afkast. Her på den helt korte bane, så er der en risiko for, at vi skal igennem et periode med flere dårlige dage end gode. Men hvis man frygter en nedsmeltning, så plejer amerikanske aktier at være det bedste sted at gå i læ,” siger han.

Hør hele interviewet med den unge investor, Benjamin Hildebrandt, der har brændt nallerne, og aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, her:

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet