Nyhedsartikel

Benjamin investerede 60.000 kr i aktier. Men så kom krigen

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Krigen i Ukraine har sendt aktionærerne i Europa til tælling, og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

Siden krigens begyndelse har aktionærerne på det europæiske marked mistet 7.500 milliarder kroner i værdi. Baggrunden er primært frygt for atomkrig og udsigt til mangel på brændstof og korn.

Én af dem, der har mistet en stor del af sin opsparing, er Benjamin Hildebrandt. Han er studerende og debuterede som investor i november, hvor han investerede 60.000 kroner i aktier.

“Jeg har nogle kammerater, det var gået ret godt for, så jeg tænkte, at det skulle jeg da ikke gå glip af. Men det har jeg jo så gjort. Nu har jeg solgt alle de aktier, der ikke er faldet i værdi. De aktier, der er faldet i værdi, dem har jeg ladet være, og så håber jeg på, at de stiger igen på et senere tidspunkt,” siger han.

En femtedel af opsparingen er indtil videre forsvundet for 23-årige Benjamin Hildebrandt.

Aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, anbefaler dog, at danske investorer har is i maven og søger mod mere sikre havne, hvis man stadig ønsker at investere sine penge i aktier.

“Hvis vi er på vej mod tredje verdenskrig, så er der ikke nogle markeder, der er sikre. Men hvis krigen finder et mere stabilt niveau, så ligner billige europæiske aktier et sted, hvor man kan få et afkast. Her på den helt korte bane, så er der en risiko for, at vi skal igennem et periode med flere dårlige dage end gode. Men hvis man frygter en nedsmeltning, så plejer amerikanske aktier at være det bedste sted at gå i læ,” siger han.

Hør hele interviewet med den unge investor, Benjamin Hildebrandt, der har brændt nallerne, og aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, her:

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet