Nyhedsartikel

Benjamin investerede 60.000 kr i aktier. Men så kom krigen

Lisa Linding & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Krigen i Ukraine har sendt aktionærerne i Europa til tælling, og der er ikke udsigt til snarlig bedring.

Siden krigens begyndelse har aktionærerne på det europæiske marked mistet 7.500 milliarder kroner i værdi. Baggrunden er primært frygt for atomkrig og udsigt til mangel på brændstof og korn.

Én af dem, der har mistet en stor del af sin opsparing, er Benjamin Hildebrandt. Han er studerende og debuterede som investor i november, hvor han investerede 60.000 kroner i aktier.

“Jeg har nogle kammerater, det var gået ret godt for, så jeg tænkte, at det skulle jeg da ikke gå glip af. Men det har jeg jo så gjort. Nu har jeg solgt alle de aktier, der ikke er faldet i værdi. De aktier, der er faldet i værdi, dem har jeg ladet være, og så håber jeg på, at de stiger igen på et senere tidspunkt,” siger han.

En femtedel af opsparingen er indtil videre forsvundet for 23-årige Benjamin Hildebrandt.

Aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, anbefaler dog, at danske investorer har is i maven og søger mod mere sikre havne, hvis man stadig ønsker at investere sine penge i aktier.

“Hvis vi er på vej mod tredje verdenskrig, så er der ikke nogle markeder, der er sikre. Men hvis krigen finder et mere stabilt niveau, så ligner billige europæiske aktier et sted, hvor man kan få et afkast. Her på den helt korte bane, så er der en risiko for, at vi skal igennem et periode med flere dårlige dage end gode. Men hvis man frygter en nedsmeltning, så plejer amerikanske aktier at være det bedste sted at gå i læ,” siger han.

Hør hele interviewet med den unge investor, Benjamin Hildebrandt, der har brændt nallerne, og aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, her:

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet