Nyhedsartikel

Alle tilløb til gadefest i Vejle bliver tvangsopløst af SSP

I den østjyske by Vejle går man forebyggende til værks for at holde de unge fri for coronavirus. Den lokale SSP-afdeling har nemlig fået til opgave at patruljere byen for unge, der flokkes mod reglerne.

Blandt andet ved boligforeningen Løget samles unge jævnligt i udendørs grupper for at drikke alkohol eller ryge joints. Men risikerer at bidrage til udbredelsen af corona-smitten, og derfor bliver det stoppet.

– Vi kører rundt i de lokalområder, hvor vi ved, at de unge færdes til daglig. Når vi ser nogen, der færdes i større grupperinger, så snakker vi med dem om, at det er en dårlig ide, fortæller SSP’eren Peter Buch, der kører daglige patruljer sammen med makkeren Rene Schmidt.

SSP´erne udbreder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om håndvask & håndsprit – og så indskærper de den seneste lovændring, som går ud på, at selskaber over 10 personer er forbudt. I mange tilfælde kan det endda være nødvendigt at efterleve endnu skrappere krav.

– Vi siger til dem, at de helst ikke skal færdes mere end tre personer sammen, og at det tjener et højere formål, at de bliver hjemme, forklarer Peter Buch og Rene Schmidt.

SSP er et samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi, som hjælper de unge med at holde sig på ret kurs, når det kommer til dagligdag og levevilkår.

Målet er normalt at opfange faresignaler og tendenser, så man kan sætte en tidlig forebyggende indsats ind mod kriminalitet og misbrug. Og altså nu mod yderligere spredning af den virus, der er potentielt dræbende for svækkede personer – og som har lagt hele sundhedsvæsener ned.

SSP´erne i Vejle bliver jævnligt tilkaldt af folk i lokalområdet, når der er større selskaber, der skal opløses. Blandt andet bliver de kaldt ud for at opløse en flok på otte unge kvinder tirsdag.

– Det kan godt føles lidt overdrevet. Men nogle gange er det også dét, der skal til, for at det ikke bliver værre, end det er, siger en ung kvinde, som Radio4 møder på Vejle Havn. Hun er en del af et selskab på otte kvinder, der havde samlet sig for at spise mad fra McDonalds. Kvinderne er over 18 år og således uden for SSP´ernes målgruppe. Men kvinderne spredes frivilligt, da SSP´erne når frem.

– Det var lidt en øjenåbner at blive stoppet på den måde. Før i dag tænkte jeg ikke over det, siger en af kvinderne til Radio4 tirsdag eftermiddag.

Straffen for at samles over 10 mennesker i offentligt rum er 1.500 kr.

Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet