Alternativets leder: Frank Jensen er ikke værdig som overborgmester

Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S), da Sundheds- og Ældreministeriet afholder pressemøde om status for udviklingen i antallet af smittede med covid-19 i Danmark og særligt København og Odense, i Eigtveds Pakhus i København mandag den 7. september 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

16. september 2020

Ifølge Alternativets leder gør gammel sexchikanesag Frank Jensen (S) uværdig til at besidde sin post på Københavns Rådhus.

Josephine Fock, Alternativets leder, mener ikke, at Frank Jensen er værdig til at være overborgmester i Københavns Kommune på grund af en sexchikanesag tilbage i 2011. Her skulle overborgmester Frank Jensen ifølge Ekstra Bladet blandt andet have slikket en kvindelig ansat i øret.

”Dybest set bør det have konsekvenser, når man gør den slags,” siger Josephine Fock til Radio4 Morgen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Frank Jensen er værdig til at være overborgmester, kommer svaret prompte:

”Nej.”

Trods den kontante melding vil Alternativet dog ikke stille et mistillidsvotum mod overborgmesteren.

”Nej, vi stiller ikke et mistillidsvotum, men du peger på en meget reel problemstilling i forhold til, at det her sker igen og igen. Fremadrettet, når folk gør den her slags ting, så vil jeg anbefale, at de ikke få sådan nogle højtstående poster.”

Udmeldingen kommer, efter at Franciska Rosenkilde, Alternativets ligestillingsordfører og kulturborgmester i København, meldte ud i Ekstra Bladet, at hun mener, at gamle sager om grænseoverskridende adfærd skal have konsekvenser.

Tilbage i 2011 kom det frem, at Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen ved en julefrokost havde sexchikaneret flere kvinder i festsalen på Københavns Rådhus, blandt andet ved at have slikket en kvindelig medarbejder i øret.

Ifølge Ekstra Bladet beskrivelse af forløbet var overborgmesterens opførsel overfor en ung kvindelig medarbejder så grov, at andre ansatte forsøgte at skride ind. Dog uden held.

Efterfølgende indskærpede den daværende kommunaldirektør overfor Frank Jensen, at hans opførsel var helt uacceptabel. Frank Jensen undskyldte bagefter.

Hør hele interviewet her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

13:05
15:00