Arrangør af hestearrangement med 50.000 deltagere: Ked af beskyldninger om smittespredning i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2019. Dyrest solgte hest det år.

Skrevet af

1. april 2020

Hingstekåringen 2020 i Herning, hvor ca. 50.000 mennesker deltog, er muligvis årsagen til, at området omkring Herning og Holstebro Kommune har flest coronasmittede i Jylland pr. indbygger.

Den 4. marts 2020 startede en af verdens største hestebegivenheder i Herning. Begivenheden, der er tale om, er Hingstekåringen, der har 50.000 deltagere fra hele verden.

Men den 6. marts kom statsminister Mette Frederiksen med en klar opfordring til alle arrangementer med flere end tusind deltagere:

”Myndighederne opfordrer arrangører til at udskyde eller aflyse alle arrangementer, hvor der er mere end 1000 deltagere.”

Den opfordring fik dog ikke arrangøren af Hingstekåringen, Casper Cassøe, til at aflyse arrangementet.

”Vi var på fjerdedagen af de seks afviklingsdage. Deltagerne var i hallerne. Havde der været en smitte, så var den spredt på det tidspunkt.”

Professor i virologi på Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, siger til Avisen Danmark, at det gennemførte hestearrangement formentlig er skyld i, at Herning og Holstebro Kommune i dag er det område i Jylland, hvor flest danskere er smittet med corona.

Den vurdering er arrangøren Casper Cassøe ikke helt enig i. Han vil gerne have fakta på bordet, der kan bevise, at hans arrangement er skyld i det høje smittetal.

”Jeg er enig med Allan Randrup i, at en stor forsamling mennesker øger smittespredning af enhver smitte. Det er vel klart for alle og enhver nu her – især på bagkant. Men jeg synes, at det er hårdt at konkludere, at det er grunden. Der er ingen evidens og ingen fakta. Det er klart, at vi er rigtig kede af, at vi bliver beskyldt for det her næsten fire uger efter vores arrangement.”

Du kan høre hele interviewet fra Radio4 Morgen her:

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

13:05
15:00