Nyhedsartikel

Baglandet bakker fortsat op om Venstre-formand

ritzau, Camilla Wilhardt Boesen

På et møde i Venstres hovedbestyrelse var der mandag enighed om at bakke op om Jakob Ellemann-Jensen.

Der er fortsat opbakning fra baglandet til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Det fortæller medlem af Venstres hovedbestyrelse og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland Anders G. Christensen efter et møde i partiets hovedbestyrelse mandag aften.

“Der var opbakning til Jakob Ellemann-Jensen om at gå videre med forhandlingerne. Så bliver det i sidste ende ham, der vurderer og konkluderer, om vi skal tage skridtet videre i en regering,” siger Anders G. Christensen.

Det kommer, efter at Venstre-formanden på under en uge har erkendt to løftebrud i forbindelse med forsøget på at danne en regering med Socialdemokratiet.

Jakob Ellemann-Jensen er klar til at pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister og at droppe en advokatvurdering af sagen om millioner af aflivede mink.

Anders G. Christensen siger yderligere, at formanden ikke har været specifik om det, han har fået i bytte for indrømmelserne.

“Han har givet nogle indikationer om, hvor det er, man forhandler henne. Jeg tror heller ikke, der ligger en færdig skitse – der er stadig nogle knaster,” siger han.

Poul Rosendahl, der er medlem af hovedbestyrelsen i Venstre og formand for Venstre kommuneforening i Varde, havde inden mødet håbet på, at Venstre ville gå tilbage til at kræve en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle under minksagen.

“Formand Jakob Ellemann-Jensen gav en god forklaring på, hvorfor man havde valgt denne linje. Og det gjorde man ud fra, at man måske på den måde fik mest indflydelse. Jeg havde gerne set en anden udlægning, men det er sådan, det er, og det må vi så se, om vi kan få det bedste ud af,” siger Poul Rosendahl til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Poul Rosendahl i Radio4 Morgen her:

Kovendingen i Venstre har skabt røre flere steder i baglandet.

“Folk er jo super frustrerede over, at vi sagde noget før valgkampen, og nu siger vi noget andet,” siger Ulla Jensen, formand for Venstre i Randers og medlem af hovedbestyrelsen i Venstre.

Ulla Jensen oplever, at medlemmer flygter, og hun håber, at partiet kan få stoppet blødningen af medlemmer.

“Nu tager vi en god dialog med vores medlemmer, og jeg håber selvfølgelig, at vi kan få stoppet den her udmeldelses-rejse, vi er på,” siger Ulla Jensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Ulla Jensen i Radio4 Morgen her:

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet