Nyhedsartikel

Baglandet bakker fortsat op om Venstre-formand

ritzau, Camilla Wilhardt Boesen

På et møde i Venstres hovedbestyrelse var der mandag enighed om at bakke op om Jakob Ellemann-Jensen.

Der er fortsat opbakning fra baglandet til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Det fortæller medlem af Venstres hovedbestyrelse og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland Anders G. Christensen efter et møde i partiets hovedbestyrelse mandag aften.

“Der var opbakning til Jakob Ellemann-Jensen om at gå videre med forhandlingerne. Så bliver det i sidste ende ham, der vurderer og konkluderer, om vi skal tage skridtet videre i en regering,” siger Anders G. Christensen.

Det kommer, efter at Venstre-formanden på under en uge har erkendt to løftebrud i forbindelse med forsøget på at danne en regering med Socialdemokratiet.

Jakob Ellemann-Jensen er klar til at pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister og at droppe en advokatvurdering af sagen om millioner af aflivede mink.

Anders G. Christensen siger yderligere, at formanden ikke har været specifik om det, han har fået i bytte for indrømmelserne.

“Han har givet nogle indikationer om, hvor det er, man forhandler henne. Jeg tror heller ikke, der ligger en færdig skitse – der er stadig nogle knaster,” siger han.

Poul Rosendahl, der er medlem af hovedbestyrelsen i Venstre og formand for Venstre kommuneforening i Varde, havde inden mødet håbet på, at Venstre ville gå tilbage til at kræve en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle under minksagen.

“Formand Jakob Ellemann-Jensen gav en god forklaring på, hvorfor man havde valgt denne linje. Og det gjorde man ud fra, at man måske på den måde fik mest indflydelse. Jeg havde gerne set en anden udlægning, men det er sådan, det er, og det må vi så se, om vi kan få det bedste ud af,” siger Poul Rosendahl til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Poul Rosendahl i Radio4 Morgen her:

Kovendingen i Venstre har skabt røre flere steder i baglandet.

“Folk er jo super frustrerede over, at vi sagde noget før valgkampen, og nu siger vi noget andet,” siger Ulla Jensen, formand for Venstre i Randers og medlem af hovedbestyrelsen i Venstre.

Ulla Jensen oplever, at medlemmer flygter, og hun håber, at partiet kan få stoppet blødningen af medlemmer.

“Nu tager vi en god dialog med vores medlemmer, og jeg håber selvfølgelig, at vi kan få stoppet den her udmeldelses-rejse, vi er på,” siger Ulla Jensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Ulla Jensen i Radio4 Morgen her:

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet