Nyhedsartikel

Baglandet bakker fortsat op om Venstre-formand

ritzau, Camilla Wilhardt Boesen

På et møde i Venstres hovedbestyrelse var der mandag enighed om at bakke op om Jakob Ellemann-Jensen.

Der er fortsat opbakning fra baglandet til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Det fortæller medlem af Venstres hovedbestyrelse og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland Anders G. Christensen efter et møde i partiets hovedbestyrelse mandag aften.

“Der var opbakning til Jakob Ellemann-Jensen om at gå videre med forhandlingerne. Så bliver det i sidste ende ham, der vurderer og konkluderer, om vi skal tage skridtet videre i en regering,” siger Anders G. Christensen.

Det kommer, efter at Venstre-formanden på under en uge har erkendt to løftebrud i forbindelse med forsøget på at danne en regering med Socialdemokratiet.

Jakob Ellemann-Jensen er klar til at pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister og at droppe en advokatvurdering af sagen om millioner af aflivede mink.

Anders G. Christensen siger yderligere, at formanden ikke har været specifik om det, han har fået i bytte for indrømmelserne.

“Han har givet nogle indikationer om, hvor det er, man forhandler henne. Jeg tror heller ikke, der ligger en færdig skitse – der er stadig nogle knaster,” siger han.

Poul Rosendahl, der er medlem af hovedbestyrelsen i Venstre og formand for Venstre kommuneforening i Varde, havde inden mødet håbet på, at Venstre ville gå tilbage til at kræve en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle under minksagen.

“Formand Jakob Ellemann-Jensen gav en god forklaring på, hvorfor man havde valgt denne linje. Og det gjorde man ud fra, at man måske på den måde fik mest indflydelse. Jeg havde gerne set en anden udlægning, men det er sådan, det er, og det må vi så se, om vi kan få det bedste ud af,” siger Poul Rosendahl til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Poul Rosendahl i Radio4 Morgen her:

Kovendingen i Venstre har skabt røre flere steder i baglandet.

“Folk er jo super frustrerede over, at vi sagde noget før valgkampen, og nu siger vi noget andet,” siger Ulla Jensen, formand for Venstre i Randers og medlem af hovedbestyrelsen i Venstre.

Ulla Jensen oplever, at medlemmer flygter, og hun håber, at partiet kan få stoppet blødningen af medlemmer.

“Nu tager vi en god dialog med vores medlemmer, og jeg håber selvfølgelig, at vi kan få stoppet den her udmeldelses-rejse, vi er på,” siger Ulla Jensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Ulla Jensen i Radio4 Morgen her:

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet