Nyhedsartikel

Baglandet siger nej til en regering med S og K

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Markante stemmer fra det kommunale bagland i De Konservative advarer nu formand Søren Pape Poulsen mod at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. En af dem er Jakob Næsager, der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.
På Facebook skriver han, 

“Jeg er ikke i tvivl. Konservative skal ikke være et lille hjul i Mette Frederiksens tvivlsomme regering.”

Og grunden til at Jakob Næsager har lavet opslaget, er fordi han mener, at der er for langt mellem De konservative og Socialdemokratiet, til at de kan samarbejde i en regering.

“Jeg synes, at der er markante forskelle der gør, at det er bedst, at socialdemokraterne går i regering for sig, også laver vi en blå opposition. Det vi kan blive enige om, stemmer vi selvfølgelig for, men der er en stor forskel mellem hvad socialdemokraterne inderst inde vil og det, som De Konservative vil.”

Hør mere om historien her:
 

Hans Facebook-opslag har fået en kommentar fra blandt andre Nikolaj Bøgh (K), der er rådmand og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

“Meget enig. Det ville være fuldstændig forkert at gå med i sådan en regering,” skriver Nikolaj Bøgh i kommentarsporet.

Inden valget afviste formand Søren Pape Poulsen kategorisk at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Men De Konservative er stadig med i forhandlingerne om en ny regering, og Søren Pape Poulsen har sagt, at partiet “skal gøre forsøget” på at komme i regering.

Selvom Jakob Næsager er i mod en regering med Konservative og Socialdemokratiet, så er det stadig klogt at deltage i regeringsforhandlingerne.

“Han forhandler om at få så meget som muligt med ind i det regeringsgrundlag, der skal ligge for den kommende valgperiode.”

De Konservative gik ved folketingsvalget 1. november tilbage fra 12 til 10 mandater.

Bag det resultat gemmer sig imidlertid det faktum, at partiet et par måneder før valget lå til at blive mere end fordoblet i forhold til valget i 2019.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet