Baglandet siger nej til en regering med S og K

FV22: TV2-valgtræf i Storms Pakhus i Odense. TV2 arrangerer partilederdebat med statsministerkandidaterne, Socialdemokratiets Mette Frederiksen, Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Det konservative Folkepartis Søren Pape Poulsen. Søndag den 9. oktober 2022.

Skrevet af

26. november 2022

mabo@radio4.dk

mabo@radio4.dk

Markante stemmer fra det kommunale bagland i De Konservative advarer nu formand Søren Pape Poulsen mod at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. En af dem er Jakob Næsager, der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.
På Facebook skriver han, 

“Jeg er ikke i tvivl. Konservative skal ikke være et lille hjul i Mette Frederiksens tvivlsomme regering.”

Og grunden til at Jakob Næsager har lavet opslaget, er fordi han mener, at der er for langt mellem De konservative og Socialdemokratiet, til at de kan samarbejde i en regering.

“Jeg synes, at der er markante forskelle der gør, at det er bedst, at socialdemokraterne går i regering for sig, også laver vi en blå opposition. Det vi kan blive enige om, stemmer vi selvfølgelig for, men der er en stor forskel mellem hvad socialdemokraterne inderst inde vil og det, som De Konservative vil.”

Hør mere om historien her:
 

Hans Facebook-opslag har fået en kommentar fra blandt andre Nikolaj Bøgh (K), der er rådmand og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

“Meget enig. Det ville være fuldstændig forkert at gå med i sådan en regering,” skriver Nikolaj Bøgh i kommentarsporet.

Inden valget afviste formand Søren Pape Poulsen kategorisk at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Men De Konservative er stadig med i forhandlingerne om en ny regering, og Søren Pape Poulsen har sagt, at partiet “skal gøre forsøget” på at komme i regering.

Selvom Jakob Næsager er i mod en regering med Konservative og Socialdemokratiet, så er det stadig klogt at deltage i regeringsforhandlingerne.

“Han forhandler om at få så meget som muligt med ind i det regeringsgrundlag, der skal ligge for den kommende valgperiode.”

De Konservative gik ved folketingsvalget 1. november tilbage fra 12 til 10 mandater.

Bag det resultat gemmer sig imidlertid det faktum, at partiet et par måneder før valget lå til at blive mere end fordoblet i forhold til valget i 2019.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00