Nyhedsartikel

Baglandet siger nej til en regering med S og K

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Markante stemmer fra det kommunale bagland i De Konservative advarer nu formand Søren Pape Poulsen mod at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. En af dem er Jakob Næsager, der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.
På Facebook skriver han, 

“Jeg er ikke i tvivl. Konservative skal ikke være et lille hjul i Mette Frederiksens tvivlsomme regering.”

Og grunden til at Jakob Næsager har lavet opslaget, er fordi han mener, at der er for langt mellem De konservative og Socialdemokratiet, til at de kan samarbejde i en regering.

“Jeg synes, at der er markante forskelle der gør, at det er bedst, at socialdemokraterne går i regering for sig, også laver vi en blå opposition. Det vi kan blive enige om, stemmer vi selvfølgelig for, men der er en stor forskel mellem hvad socialdemokraterne inderst inde vil og det, som De Konservative vil.”

Hør mere om historien her:
 

Hans Facebook-opslag har fået en kommentar fra blandt andre Nikolaj Bøgh (K), der er rådmand og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

“Meget enig. Det ville være fuldstændig forkert at gå med i sådan en regering,” skriver Nikolaj Bøgh i kommentarsporet.

Inden valget afviste formand Søren Pape Poulsen kategorisk at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Men De Konservative er stadig med i forhandlingerne om en ny regering, og Søren Pape Poulsen har sagt, at partiet “skal gøre forsøget” på at komme i regering.

Selvom Jakob Næsager er i mod en regering med Konservative og Socialdemokratiet, så er det stadig klogt at deltage i regeringsforhandlingerne.

“Han forhandler om at få så meget som muligt med ind i det regeringsgrundlag, der skal ligge for den kommende valgperiode.”

De Konservative gik ved folketingsvalget 1. november tilbage fra 12 til 10 mandater.

Bag det resultat gemmer sig imidlertid det faktum, at partiet et par måneder før valget lå til at blive mere end fordoblet i forhold til valget i 2019.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet