Nyhedsartikel

Baglandsvenstre: Landsmødet vælger formand – ikke folketingsmedlemmerne

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Knap havde Jakob Ellemann-Jensen forladt posten som Venstres formand, før flere profilerede partifæller gik ud offentligt og pegede på Troels Lund Poulsen som deres bedste bud på en ny formand.

Men fra Venstres bagland falder de tidlige udmeldinger om formandsposten ikke i god jord.

Sådan lyder kritikken fra fire ud af fem regionale Venstre-stemmer, som Radio4 har talt med.

Venstres regionsformænd i Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Sjælland er nemlig enige om, at det var for tidligt at pege på en efterfølger, siger de til Radio4.

Fra gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland og medlem af hovedbestyrelsen i Venstre, Anders G. Christensen, lyder det, at der burde være udvist større respekt for Jakob Ellemann-Jensen.

“Der var helt klart nogle, som var meget hurtige på aftrækkeren. Det er jo de facto Venstres landsmøde, som vælger Venstres formand. Uanset hvor mange stjerne man har – eller har haft på skulderen – så er det ikke dem, som vælger Venstres formand – det er landsmødet, der gør det,” fortæller han.

Det var blandt andre folketingets formand Søren Gade, som anbefalede Troels Lund Poulsen.

Det forslag støtter både tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, tidligere minister Claus Hjort Frederiksen, indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde samt retsordfører Preben Bang Henriksen.

Du kan høre hele interviewet med Anders G. Christensen her:

Anders G. Christensen får støtte fra Ole Bjerne Sørensen, formand for Venstre i Region Nordjylland og medlem af Venstres Forretningsudvalg. Det sagde han til Radio4 Morgen tirsdag.

“Jeg synes, det var lige kækt nok, at der var nogen, som sagde, hvem der skulle være formand, inden han var gået ud af døren,” lød det.

Troels Lund Poulsen lægger onsdag sit eget navn i puljen som formand i Venstre. Det gør han i et opslag på Facebook.

Samtidigt lægger Stephanie Lose sit navn i puljen som næstformand for partiet – en rolle hun allerede besidder. Det gør hun i et opslag magen til det, som Troels Lund Poulsen har lagt op på Facebook.

Det er først til Venstres landsmøde den 18-19. november, at der skal vælges en ny formand.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet