Nyhedsartikel

Bandegrupperinger er i konflikt efter Christiania-drab

Ritzau

Den 30-årige som blev dræbt på Christiania i weekenden, var prøvemedlem for Hells Angels. Det erfarer både TV2 og BT.

Det er på baggrund af drabet, at National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), har skrevet et såkaldt konfliktnotat som kobler drabet på HA-prøvemedlemmet og en igangværende konflikt mellem Hells Angels og banden Loyal to Familia.

Ifølge Ritzau, som har set notatet, skulle der stå at ‘det er NSK’s vurdering, at LTF Loyal to Familia BGP og Hells Angels MC som led i konflikten har anvendt skydevåben eller våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade‘.

Drabet lørdag skete ved, at to maskerede gerningsmænd indfandt sig ved bygningen Stjerneskibet. Her affyrede de skud mod flere personer, som blev ramt, hvoraf den 30-årige døde.

I notatet fremgår det at, ‘NSK vurderer endvidere, at Hells Angels MC har stået bag en eller flere voldelige hændelser af denne karakter, som er rettet mod LTF Loyal to Familia BGP, og at LTF Loyal to Familia BGP tilsvarende har stået bag en eller flere voldelige hændelser af denne karakter, som er rettet mod Hells Angels MC‘.

En 18-årig mand blev efter et grundlovsforhør søndag varetægtsfængslet i sagen. Han nægter sig skyldig.

Den unge mand menes imidlertid ikke at være en af de to maskerede mænd, der affyrede skud på Christiania, som dræbte en mand og sårede fire andre personer. Han menes dog at have været med til planlæggelsen, hvorfor politiet fortsat leder efter de to gerningsmænd.

I kølvandet på drabet afholdte beboerne på Christiania et fællesmøde. Herfra lød det via Hulda Mader, som er talsperson for Christianias pressegruppe, at et samlet Christiania for første gang melder ud, at man vil have gaden lukket.

Baggrunden for den beslutning kan du høre Hulda Mader forklare her:

/Ritzau/

Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet