Bilist ved Sydsverige: Sten bragede gennem min rude, GPS og brobizz

YSTAD 2021-06-23 Polisen genomför fordonskontroller längs E65 mellan Ystad och Sturupsavfarten på onsdagen. Ytterligare tre fordon har utsatts för stenkastning rapporterar lokala medier. Ett 50-tal förare av företrädelsevis danskregistrerade bilar har den senaste tiden fått stenar eller andra föremål kastade mot sina fordon under färd på E65 mellan Sturupsrondellen och Ystad . Enligt SkD.se skall en person mist synen på ena ökat i samband med en av attackerna på E65. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

25. juni 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Antallet af anmeldelser om stenkast mod bilister i det sydlige Sverige stiger dag for dag.

I går steg tallet til 54 episoder siden april, og det er især danske bilister, som bliver udsat for stenkast.

En af de bilister, der er blevet ramt for nylig, er Frederik Tonnesen fra Ribe. En sten på størrelse med en knytnæve blev kastet mod hans bil, da han kørte fra Ystad mod Danmark:

“Lige pludselig hører jeg sådan et brag inde i bilen. Jeg troede, jeg kørte ind i et eller andet. Men lige pludselig kom både min GPS og Brobizz flyvende,” fortæller Frederik Tonnesen til Radio4 Morgen og fortsætter:

“Af ren refleks går man i dækning, fordi man får et chok. Og idet, jeg går i dækning, får jeg en sten igennem forruden, som rammer mig på armen og lander i kopholderen.”

Frederik Tonnesen formåede at holde kontrollen over bilen, selvom han var chokeret:

“Jeg nåede at komme i dækning, og i den forbindelse hiver jeg i rettet og er ved at køre ind i autoværnet. Men jeg får bilen rettet op og holder ind,” siger Frederik Tonnesen.

Hør Frederik Tonnesen fortælle om sin oplevelse, da en sten røg igennem hans forrude:

Torsdag kom antallet af anmeldelser om stenkast mod særligt danske biler op på 54 siden april. Stenkastene sker på Motorvej E65 mellem Malmø og Ystad og Motorvej E6 fra Trelleborg i det sydvestligste Skåne og nordpå mod Göteborg.

Ifølge svensk politi bliver bilisterne ramt af sten fra siden – og ikke oppefra fra eksempelvis en vejbro.

Frederik Tonnesen har anmeldt episoden til både dansk og svensk politi, der nu undersøger sagen. Og for Frederik Tonnesen har oplevelsen betydet, at han nu er meget mere betænkelig over, hvor han kører hen.

“Jeg kommer ikke til at køre til Sverige i et langt stykke tid, før jeg kan være helt sikker på, at der ikke sker noget igen. Det er med livet som indsats,” siger han til Radio4 Morgen.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59