Nyhedsartikel

Biograf i Field’s genåbner med reduceret program efter skyderi

En af de dræbte i skyderi i Field’s arbejdede i centrets biograf. Biografen forventer normal drift næste uge.

Biografen i storcentret Field’s genåbner onsdag eftermiddag for første gang siden skyderiet i centret på Amager 3. juli.

Det oplyser Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

En af de tre dræbte i skyderiet arbejdede i Nordisk Film-biografen i Field’s, som er forblevet lukket, selv om de fleste butikker i storcentret genåbnede 11. juli.

De ansatte har haft brug for ekstra tid til at bearbejde episoden.

Biografen åbner i første omgang med et reduceret program. Forventningen er, at den i næste uge er tilbage i normal drift.

Genåbningen sker efter tæt dialog med medarbejderne, oplyser Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer.

“Efter de tragiske hændelser i Field’s, hvor en af vores unge biografmedarbejdere mistede livet, er pårørende og medarbejdere blevet mødt med en fuldstændig overvældende sympati og medfølelse fra omverdenen.”

“Det vil jeg gerne på Nordisk Film Biografers vegne takke for. Efter tæt dialog med vores medarbejdere er vi nu klar til at åbne igen. Vi glæder os til at byde vores gæster velkommen og igen kunne give gode biografoplevelser,” siger han i pressemeddelelsen.

Medarbejderne i biografen har de seneste uger modtaget krisehjælp efter skyderiet for at gøre dem klar til at vende tilbage.

Når biografen åbner, bliver det i den første tid med ekstra personale, og der er hentet kolleger fra andre biografer til at hjælpe med genåbningen.

Søndag 3. juli skød en mand omkring sig og dræbte tre personer i Field’s. Yderligere syv personer blev ramt af skud.

Den formodede gerningsmand blev dagen efter varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling sigtet for drabene og drabsforsøg.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet