Biskop: Julegudstjenesten bliver ikke aflyst i år

(ARKIV) Juleudsmykning foran Budolfi Kirke i Aalborg, søndag 22.december 2019..Over 1700 ansatte i landets kirker har skrevet under på appel om at lukke kirkerne til jul af frygt for coronasmitte. Menighedsrådsformand maner til ro. Det skriver Ritzau, fredag den 18. december 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

18. december 2020

Selvom alle storcentre lukkede i går, frisører og køreskoler lukker på mandag, og størstedelen af detailhandlen lukker fra d. 25. december frem til d. 3. januar, er kirkerne stadig åbne. Og julegudstjenesten bliver ikke aflyst i år.

Det har gjort flere præster bekymrede.

Men biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, holder fast i, at julegudstjenesten bliver afholdt i år:

“At holde gudstjeneste er en af de vigtigste opgaver, vi har som folkekirke, og vi vil rigtig gerne holde gudstjeneste, når folk gerne vil komme i kirke”, siger han til Radio4 Morgen.

– Man kan ikke som præst aflyse julegudstjenesten, hvis man er præst i Roskilde Stift?

“Det er rigtigt. Man kan ikke aflyse julegudstjenesten”, svarer Peter Fischer-Møller, biskop i Roskilde Stift.

“Men i stedet for at holde gudstjeneste i kirken, kan man holde en gudstjeneste udendørs, i en hal eller som drive-in. Men vi holder gudstjeneste, fordi vi har et vigtigt budskab at dele med hinanden her i julen”, siger han.

Sognepræst Kristine Stricker Hestbech i Havdrup Kirke i Solrød Kommune er en af dem, der ikke har lyst til at afholde julegudstjeneste i år. I uge 49 i år havde de i Havdrup Sogn en gudstjeneste, der på én uge udløste 32 personer smittet med coronavirus.

“Jeg kan slet ikke forestille mig den juleaften – hvordan vi skal kunne sikre – både os selv som præster og medarbejdere og menighed – mod, at det kan blive en ren smittefælde”, sagde hun til Radio4 Morgen i går.

Og det kan biskop Peter Fischer-Møller godt forstå. Alligevel står han ved, at gudstjenesterne skal afholdes:

“Vi gør alt, hvad vi kan efter Sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at undgå, at gudstjenesterne skal give anledning til smitte”, siger han.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi har tillid til sundhedsmyndighederne og deres udmeldinger og ikke begynder at lave vores egne coronaregler. Vi er ikke eksperter på det her område i folkekirken”.

Hør interviewet med biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, her:

Afspiller nu

DET BLÅ HJØRNE

08:05
09:00