Nyhedsartikel

Bjarne Riis vandt Touren på Hautacam: “Jeg var så presset, at jeg var ved at køre ind i en bil”

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er Hautacam kun for sjette gang mål-by på en etape i Tour de France.

Og det var på lige netop der, at Bjarne Riis i 1996 sikrede sig Tour-sejren, da han kørte alene i mål. Og senere i dag kan Jonas Vingegaard gøre det samme, når årets Tour rammer de sidste store bjerge.

Bjarne Riis husker stadig etapen.

“Det, jeg husker mest, er den plan, jeg havde lagt, inden vi kørte ind på bjerget, og jeg husker de sidste par kilometer, hvor jeg havde presset mig selv så meget, at jeg var ved at køre ind i en bil,” siger Bjarne Riis.

Hør interviewet med Bjarne Riis her:

Bjarne Riis er den hidtil eneste danske vinder af Tour De France. I  2007 fik han frataget sin Tour de France-sejr, da han erkendte brug af doping.

Det følgende år blev han dog skrevet ind i historiebøgerne igen.

Hautacam har været mål for en etape i Tour De France fem gange, og både i 1996 og i 2014 endte etapens vinder som vinder af Tour De France. I 1996 var det Riis, men det i 2014 var det Vincenzo Nibali.

Bjarne Riis håber, at Jonas Vingegaards hold Jumbo-Visma vil gøre alt for, at han får mulighed for at vinde på Hautacam.

“Det ville være smukt, hvis en dansker 26 år efter vinder i den gule trøje igen,” siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis er overrasket over Vingegaards succes i verdens største cykelløb.

“Jeg tror ikke, det ligger lige til, at danskere skal vinde Tour De France, det gjorde det jo heller ikke, da jeg vandt,” siger Bjarne Riis.

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet