Nyhedsartikel

Bjarne Riis vandt Touren på Hautacam: “Jeg var så presset, at jeg var ved at køre ind i en bil”

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er Hautacam kun for sjette gang mål-by på en etape i Tour de France.

Og det var på lige netop der, at Bjarne Riis i 1996 sikrede sig Tour-sejren, da han kørte alene i mål. Og senere i dag kan Jonas Vingegaard gøre det samme, når årets Tour rammer de sidste store bjerge.

Bjarne Riis husker stadig etapen.

“Det, jeg husker mest, er den plan, jeg havde lagt, inden vi kørte ind på bjerget, og jeg husker de sidste par kilometer, hvor jeg havde presset mig selv så meget, at jeg var ved at køre ind i en bil,” siger Bjarne Riis.

Hør interviewet med Bjarne Riis her:

Bjarne Riis er den hidtil eneste danske vinder af Tour De France. I  2007 fik han frataget sin Tour de France-sejr, da han erkendte brug af doping.

Det følgende år blev han dog skrevet ind i historiebøgerne igen.

Hautacam har været mål for en etape i Tour De France fem gange, og både i 1996 og i 2014 endte etapens vinder som vinder af Tour De France. I 1996 var det Riis, men det i 2014 var det Vincenzo Nibali.

Bjarne Riis håber, at Jonas Vingegaards hold Jumbo-Visma vil gøre alt for, at han får mulighed for at vinde på Hautacam.

“Det ville være smukt, hvis en dansker 26 år efter vinder i den gule trøje igen,” siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis er overrasket over Vingegaards succes i verdens største cykelløb.

“Jeg tror ikke, det ligger lige til, at danskere skal vinde Tour De France, det gjorde det jo heller ikke, da jeg vandt,” siger Bjarne Riis.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet