Nyhedsartikel

Bjarne Riis vandt Touren på Hautacam: “Jeg var så presset, at jeg var ved at køre ind i en bil”

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

I dag er Hautacam kun for sjette gang mål-by på en etape i Tour de France.

Og det var på lige netop der, at Bjarne Riis i 1996 sikrede sig Tour-sejren, da han kørte alene i mål. Og senere i dag kan Jonas Vingegaard gøre det samme, når årets Tour rammer de sidste store bjerge.

Bjarne Riis husker stadig etapen.

“Det, jeg husker mest, er den plan, jeg havde lagt, inden vi kørte ind på bjerget, og jeg husker de sidste par kilometer, hvor jeg havde presset mig selv så meget, at jeg var ved at køre ind i en bil,” siger Bjarne Riis.

Hør interviewet med Bjarne Riis her:

Bjarne Riis er den hidtil eneste danske vinder af Tour De France. I  2007 fik han frataget sin Tour de France-sejr, da han erkendte brug af doping.

Det følgende år blev han dog skrevet ind i historiebøgerne igen.

Hautacam har været mål for en etape i Tour De France fem gange, og både i 1996 og i 2014 endte etapens vinder som vinder af Tour De France. I 1996 var det Riis, men det i 2014 var det Vincenzo Nibali.

Bjarne Riis håber, at Jonas Vingegaards hold Jumbo-Visma vil gøre alt for, at han får mulighed for at vinde på Hautacam.

“Det ville være smukt, hvis en dansker 26 år efter vinder i den gule trøje igen,” siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis er overrasket over Vingegaards succes i verdens største cykelløb.

“Jeg tror ikke, det ligger lige til, at danskere skal vinde Tour De France, det gjorde det jo heller ikke, da jeg vandt,” siger Bjarne Riis.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet