Nyhedsartikel

Blå blok vil forbyde rockergruppen Satudarah

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

En samlet blå blok er enige om at forbyde rockergruppen Satudarah, hvis blokken får regeringsmagten.

Det viser en rundringning til retsordførerne fra blå blok, som Radio4 har lavet.

Forbuddet skal ske efter samme opskrift, som gjorde gruppen Loyal to Familia forbudt i Højesteret sidste år. Et forbud der gør, at gruppen ikke må samles eller bære dens logoer i dag.

Ønsket om et forbud kommer efter, at Satudarah er flyttet ind i en tom børnehave og for nylig har lavet den om til en rockerborg, efter Odense Kommune solgte matriklen for to år siden.

Ifølge retsordfører i Konservative, Britt Bager, skal forbuddet mod Satudarah ske fordi, at forbuddet mod LTF (Loyal To Familia) har vist gode resultater.

“Vi har set at det virker, det gør det svære for grupperne at rekruttere, det fortæller Rigspolitiet til os,” siger Britt Bager.

Hør interviewet med Britt Bager her: 

Loyal to Familia blev først gjort ulovlig i 2018 af Københavns Politi, men siden kørte sagen ved domstolene og først i september sidste år kunne højesteret stadfæste gruppens forbud. Altså et forløb på 3 år.

I Højesterets stadfæstelse hedder det, at gruppen er ulovlig fordi den anses for at være en forening med ulovligt øjemed.

Men udsigten til at skulle vente 3 år igen, skræmmer ikke Britt Bager. Hun mener det er vigtigt, at rockergruppen bliver gjort forbudt  uanset hvor lang tid det måtte tage.

“Det er fuldstændig afgørende at vi stresser banderne og vi slår hårdt ned på dem og vi kan se at Satudarah fremturer på sociale medier og det skal vi have stoppet,” siger Britt Bager.

Vi har været i kontakt med Satudarah. De oplyser til os, at de er igang med at udforme et skriftligt svar til Radio4.

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet