Nyhedsartikel

Blå blok vil forbyde rockergruppen Satudarah

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

En samlet blå blok er enige om at forbyde rockergruppen Satudarah, hvis blokken får regeringsmagten.

Det viser en rundringning til retsordførerne fra blå blok, som Radio4 har lavet.

Forbuddet skal ske efter samme opskrift, som gjorde gruppen Loyal to Familia forbudt i Højesteret sidste år. Et forbud der gør, at gruppen ikke må samles eller bære dens logoer i dag.

Ønsket om et forbud kommer efter, at Satudarah er flyttet ind i en tom børnehave og for nylig har lavet den om til en rockerborg, efter Odense Kommune solgte matriklen for to år siden.

Ifølge retsordfører i Konservative, Britt Bager, skal forbuddet mod Satudarah ske fordi, at forbuddet mod LTF (Loyal To Familia) har vist gode resultater.

“Vi har set at det virker, det gør det svære for grupperne at rekruttere, det fortæller Rigspolitiet til os,” siger Britt Bager.

Hør interviewet med Britt Bager her: 

Loyal to Familia blev først gjort ulovlig i 2018 af Københavns Politi, men siden kørte sagen ved domstolene og først i september sidste år kunne højesteret stadfæste gruppens forbud. Altså et forløb på 3 år.

I Højesterets stadfæstelse hedder det, at gruppen er ulovlig fordi den anses for at være en forening med ulovligt øjemed.

Men udsigten til at skulle vente 3 år igen, skræmmer ikke Britt Bager. Hun mener det er vigtigt, at rockergruppen bliver gjort forbudt  uanset hvor lang tid det måtte tage.

“Det er fuldstændig afgørende at vi stresser banderne og vi slår hårdt ned på dem og vi kan se at Satudarah fremturer på sociale medier og det skal vi have stoppet,” siger Britt Bager.

Vi har været i kontakt med Satudarah. De oplyser til os, at de er igang med at udforme et skriftligt svar til Radio4.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet