Nyhedsartikel

Blå blok vil forbyde rockergruppen Satudarah

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

En samlet blå blok er enige om at forbyde rockergruppen Satudarah, hvis blokken får regeringsmagten.

Det viser en rundringning til retsordførerne fra blå blok, som Radio4 har lavet.

Forbuddet skal ske efter samme opskrift, som gjorde gruppen Loyal to Familia forbudt i Højesteret sidste år. Et forbud der gør, at gruppen ikke må samles eller bære dens logoer i dag.

Ønsket om et forbud kommer efter, at Satudarah er flyttet ind i en tom børnehave og for nylig har lavet den om til en rockerborg, efter Odense Kommune solgte matriklen for to år siden.

Ifølge retsordfører i Konservative, Britt Bager, skal forbuddet mod Satudarah ske fordi, at forbuddet mod LTF (Loyal To Familia) har vist gode resultater.

“Vi har set at det virker, det gør det svære for grupperne at rekruttere, det fortæller Rigspolitiet til os,” siger Britt Bager.

Hør interviewet med Britt Bager her: 

Loyal to Familia blev først gjort ulovlig i 2018 af Københavns Politi, men siden kørte sagen ved domstolene og først i september sidste år kunne højesteret stadfæste gruppens forbud. Altså et forløb på 3 år.

I Højesterets stadfæstelse hedder det, at gruppen er ulovlig fordi den anses for at være en forening med ulovligt øjemed.

Men udsigten til at skulle vente 3 år igen, skræmmer ikke Britt Bager. Hun mener det er vigtigt, at rockergruppen bliver gjort forbudt  uanset hvor lang tid det måtte tage.

“Det er fuldstændig afgørende at vi stresser banderne og vi slår hårdt ned på dem og vi kan se at Satudarah fremturer på sociale medier og det skal vi have stoppet,” siger Britt Bager.

Vi har været i kontakt med Satudarah. De oplyser til os, at de er igang med at udforme et skriftligt svar til Radio4.

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet