Nyhedsartikel

En rød eller blå statsminister? Løkke har spillet sig ind i centrum af dansk politik

Gustav Pors Olesen
redaktionen@radio4.dk

Det kommende Folketingsvalg tegner til meget tæt løb mellem blå og rød blok.

Og det scenarie er der særligt én mand, som kan glæde sig over.

Moderaternes Lars Løkke Rasmussen kan ifølge den seneste måling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau, blive manden med de sidste mandater, som kan tippe vægten til enten højre eller venstre.

Og det er en ønskeposition for Lars Løkke Rasmussen, siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

”Han er kort og godt ved at øjne chancen for at blive den helt store kongemager i dansk politik.”

Hør Thomas Larsens analyse af kongemager Løkke her:

Konkret står rød blok i målingen til 48,8 procent af stemmerne, mens blå blok står til 48,6 procent. Det er uden Moderaterne, som står til 2,3 procent, og derfor kan ende med de angående mandater. Også tidligere målinger her peget på samme tendens.

Selv har Lars Løkke Rasmussen ikke løftet sløret for, om han vil pege på en rød eller blå statsministerkandidat. Derfor må udsigten til scenariet med Lars Løkke Rasmussen som kongemager skræmme de andre partiledere på Christiansborg, mener Thomas Larsen.

”Det interessante er, at det er politikere på begge sider af midten, som er nervøse for, hvad den tidligere statsminister kan finde på. Hvis meningsmålingerne fortsat vil gøre ham til manden i midten, tror jeg, at særligt de blå politikere vil gå endnu hårdere til ham.”

Har du mod på mere politik: 

Lyt til Mandat på Radio4 – live eller som podcast

Lyt til Det blå hjørne på Radio4 – live hver fredag eller som podcast

 

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet