Nyhedsartikel

En rød eller blå statsminister? Løkke har spillet sig ind i centrum af dansk politik

Gustav Pors Olesen
redaktionen@radio4.dk

Det kommende Folketingsvalg tegner til meget tæt løb mellem blå og rød blok.

Og det scenarie er der særligt én mand, som kan glæde sig over.

Moderaternes Lars Løkke Rasmussen kan ifølge den seneste måling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau, blive manden med de sidste mandater, som kan tippe vægten til enten højre eller venstre.

Og det er en ønskeposition for Lars Løkke Rasmussen, siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

”Han er kort og godt ved at øjne chancen for at blive den helt store kongemager i dansk politik.”

Hør Thomas Larsens analyse af kongemager Løkke her:

Konkret står rød blok i målingen til 48,8 procent af stemmerne, mens blå blok står til 48,6 procent. Det er uden Moderaterne, som står til 2,3 procent, og derfor kan ende med de angående mandater. Også tidligere målinger her peget på samme tendens.

Selv har Lars Løkke Rasmussen ikke løftet sløret for, om han vil pege på en rød eller blå statsministerkandidat. Derfor må udsigten til scenariet med Lars Løkke Rasmussen som kongemager skræmme de andre partiledere på Christiansborg, mener Thomas Larsen.

”Det interessante er, at det er politikere på begge sider af midten, som er nervøse for, hvad den tidligere statsminister kan finde på. Hvis meningsmålingerne fortsat vil gøre ham til manden i midten, tror jeg, at særligt de blå politikere vil gå endnu hårdere til ham.”

Har du mod på mere politik: 

Lyt til Mandat på Radio4 – live eller som podcast

Lyt til Det blå hjørne på Radio4 – live hver fredag eller som podcast

 

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet