Nyhedsartikel

En rød eller blå statsminister? Løkke har spillet sig ind i centrum af dansk politik

Gustav Pors Olesen
redaktionen@radio4.dk

Det kommende Folketingsvalg tegner til meget tæt løb mellem blå og rød blok.

Og det scenarie er der særligt én mand, som kan glæde sig over.

Moderaternes Lars Løkke Rasmussen kan ifølge den seneste måling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau, blive manden med de sidste mandater, som kan tippe vægten til enten højre eller venstre.

Og det er en ønskeposition for Lars Løkke Rasmussen, siger Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4.

”Han er kort og godt ved at øjne chancen for at blive den helt store kongemager i dansk politik.”

Hør Thomas Larsens analyse af kongemager Løkke her:

Konkret står rød blok i målingen til 48,8 procent af stemmerne, mens blå blok står til 48,6 procent. Det er uden Moderaterne, som står til 2,3 procent, og derfor kan ende med de angående mandater. Også tidligere målinger her peget på samme tendens.

Selv har Lars Løkke Rasmussen ikke løftet sløret for, om han vil pege på en rød eller blå statsministerkandidat. Derfor må udsigten til scenariet med Lars Løkke Rasmussen som kongemager skræmme de andre partiledere på Christiansborg, mener Thomas Larsen.

”Det interessante er, at det er politikere på begge sider af midten, som er nervøse for, hvad den tidligere statsminister kan finde på. Hvis meningsmålingerne fortsat vil gøre ham til manden i midten, tror jeg, at særligt de blå politikere vil gå endnu hårdere til ham.”

Har du mod på mere politik: 

Lyt til Mandat på Radio4 – live eller som podcast

Lyt til Det blå hjørne på Radio4 – live hver fredag eller som podcast

 

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet