Børns Vilkår om børnevacciner: Frygter splittelse mellem forældre og børn

Børns Vilkår. Hovedkvarter i Valby. Bygning. Eksterør. Logo.

Skrevet af

18. juni 2021

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Når børn og unge 12-15 år skal kunne modtage en coronavaccine, kan det betyde splittelse mellem børn og forældre. Børns Vilkår frygter at en markant stigning i frustrerede unge, der bliver uenige med sine forældre om, hvorvidt man skal have stikkene.

Det er ikke beslutningen om, at børn og unge skal tilbydes vaccinen, der giver panderynker hos Børns Vilkår. Det er derimod de diskussioner og måske endda skænderier, der kan opstå mellem børn og forældre, som organisationen er loren ved.

“Vi kommer til at stå i en situation, hvor flere unge og deres forældre ikke kan blive enige om, hvorvidt det er en god idé eller ej at tage vaccinen. Det vil skabe konflikter,” siger Ingrid Hartelius Dall, der er juridisk seniorrådgiver hos Børn Vilkår.

Ifølge Børns Vilkår er det særligt hos børnene mellem 12-14 år, hvor der er risiko for, at der opstår gnidninger. Som 15-årig får man nemlig tildelt et nem-id og er derfor i højere grad selv medbestemmende, mens det ikke er tilfældet for de 12-14-årige.

“Vi har vores børnetelefon, hvor der ofte kommer mange henvendelser fra unge, som er kede af det, fordi deres forældre forbyder dem noget. Det oplevede vi også med indførelsen af HPV-vaccinen ned til 12-årige. Selvfølgelig er det er helt i orden, at forældre bestemmer over sine børn men det skal gerne foregå i tæt dialog og forståelse med hinanden. Derfor appellerer vi også til, at sundhedsmyndighederne gør alt for at oplyse og give informationer på en tydelig måde,” siger Ingrid Hartelius Dall.

Hør hele interviewet med juridisk seniorrådgiver hos Børns Vilkår, Ingrid Hartelius Dall, her:

Afspiller nu

SKILSMISSEN

00:00
00:55