Nyhedsartikel

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Ritzau

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com.

Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage.

Det skriver Turistmonitor.

Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra platformen.

Et af de steder er Troldegården Bed and Breakfast som ejes af Helle Kramer. Hende skylder Booking.com 196.000 kroner, og det er hele hendes økonomiske fundament, som er på spil, hvis ikke hun får pengene.

Det siger hun til Radio4 i et interview du kan høre her:

Booking.com skylder store summer til overnatningsstederne, som varierer mellem 15.000 kroner og 350.000 kroner – typisk omkring 100.000 kroner, lyder det fra organisationen til Ritzau.

Horesta har ifølge monitormediet givet Booking.com to dage til at afregne udeståendet. Hvis ikke vil brancheorganisationen forbeholde sig ret til at tage retlige skridt mod platformen.

“Det er også klart, at hvis det ikke er muligt at få en konstruktiv dialog, så kan vi blive nødt til at tage retlige skridt for at få inddraget de udestående penge. Når man er en stor spiller på et marked, har man en ekstra forpligtelse til at overholde aftaler. Og det gør de ikke her.” siger direktør i Horesta Pia Voss til Turistmonitor.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) siger til DR, at han ikke vil gøre mere ved sagen, men opfordrer hotelejere til at tage kampen op mod Booking.com.

“Det er ikke i orden. Små erhvervsdrivende skal kunne regne med, at når man kobler sig på sådan en tjeneste, så skal betalingen falde,” siger han til DR.

/ritzau/

Foto: Jaap Arriens/Zuma/Ritzau Scanpix

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet