Nyhedsartikel

Borgere i Kiev advares om gadekampe mod russiske soldater

Ritzau

Et øjenvidne melder lørdag morgen om granatbeskydning i Ukraines hovedstad, Kiev, til Reuters.

Der foregår tilsyneladende voldsomme kampe i Ukraines hovedstad, Kiev, lørdag morgen.

Et øjenvidne melder klokken 06.34 dansk tid om granatbeskydning i hovedstaden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kommer kort efter, at myndigheder i Kiev ifølge nyhedsbureauet AP opfordrede borgere til at søge i sikkerhed, da der er udbrudt gadekampe mod russiske soldater i byen.

Indbyggere opfordres til at holde sig fra vinduer og desuden være opmærksom på vildfarne projektiler.

Der er foreløbig ikke meldinger om dræbte.

Kort efter midnat talte den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, til det ukrainske folk.

Han advarede om, at natten til lørdag ville de russiske soldater forsøge at tage hovedstaden.

Og ganske rigtigt lød der bare få timer senere meldinger om, at ukrainske styrker havde afværget et angreb ved en af de store indfaldsveje til Kiev, Peremohy.

Angrebet skulle være fundet sted ved metrostationen Beresteiska. Den ligger ifølge Google Maps cirka 8,7 kilometer fra den ukrainske regeringsbygning i Kiev.

/ritzau/

Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet