Nyhedsartikel

Borgere i Kiev advares om gadekampe mod russiske soldater

Ritzau

Et øjenvidne melder lørdag morgen om granatbeskydning i Ukraines hovedstad, Kiev, til Reuters.

Der foregår tilsyneladende voldsomme kampe i Ukraines hovedstad, Kiev, lørdag morgen.

Et øjenvidne melder klokken 06.34 dansk tid om granatbeskydning i hovedstaden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kommer kort efter, at myndigheder i Kiev ifølge nyhedsbureauet AP opfordrede borgere til at søge i sikkerhed, da der er udbrudt gadekampe mod russiske soldater i byen.

Indbyggere opfordres til at holde sig fra vinduer og desuden være opmærksom på vildfarne projektiler.

Der er foreløbig ikke meldinger om dræbte.

Kort efter midnat talte den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, til det ukrainske folk.

Han advarede om, at natten til lørdag ville de russiske soldater forsøge at tage hovedstaden.

Og ganske rigtigt lød der bare få timer senere meldinger om, at ukrainske styrker havde afværget et angreb ved en af de store indfaldsveje til Kiev, Peremohy.

Angrebet skulle være fundet sted ved metrostationen Beresteiska. Den ligger ifølge Google Maps cirka 8,7 kilometer fra den ukrainske regeringsbygning i Kiev.

/ritzau/

Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet