Nyhedsartikel

Borgere i Kiev advares om gadekampe mod russiske soldater

Ritzau

Et øjenvidne melder lørdag morgen om granatbeskydning i Ukraines hovedstad, Kiev, til Reuters.

Der foregår tilsyneladende voldsomme kampe i Ukraines hovedstad, Kiev, lørdag morgen.

Et øjenvidne melder klokken 06.34 dansk tid om granatbeskydning i hovedstaden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kommer kort efter, at myndigheder i Kiev ifølge nyhedsbureauet AP opfordrede borgere til at søge i sikkerhed, da der er udbrudt gadekampe mod russiske soldater i byen.

Indbyggere opfordres til at holde sig fra vinduer og desuden være opmærksom på vildfarne projektiler.

Der er foreløbig ikke meldinger om dræbte.

Kort efter midnat talte den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, til det ukrainske folk.

Han advarede om, at natten til lørdag ville de russiske soldater forsøge at tage hovedstaden.

Og ganske rigtigt lød der bare få timer senere meldinger om, at ukrainske styrker havde afværget et angreb ved en af de store indfaldsveje til Kiev, Peremohy.

Angrebet skulle være fundet sted ved metrostationen Beresteiska. Den ligger ifølge Google Maps cirka 8,7 kilometer fra den ukrainske regeringsbygning i Kiev.

/ritzau/

Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet