BT-journalist truet på livet: ”Gå altid i dialog!”

Skrevet af

9. juli 2020

En mand blev tirsdag idømt en betinget fængselsstraf for trusler mod Sabina Louise Nesheim, der er journalist på dagbladet BT. Dommen lød på 14 dages betinget fængsel.

”Det føltes SÅ godt. Det var ikke så vigtigt for mig, hvilken dom han fik – men det var vigtigt for mig at få rettens ord for, at der var sket noget, som ikke var okay”, siger Sabina Louise Nesheim.

Hun blev i december 2019 ringet op af en mand, der truede hende på livet. Truslerne indbefattede formuleringer som ”jeg flækker dit hoved”, ”jeg nakker dig” og ”jeg ved, hvor du bor”.

Baggrunden for truslerne viste sig at være en BT-artikel om en Facebookgruppe ved navn ”Ghettoen”. Artiklen var illustreret af nogle slørede billeder fra gruppen, blandt andet ét af den nu dømte mands kæreste.

Dansk Journalistforbund har tidligere lavet en undersøgelse, der viste, at 44,5 procent af de adspurgte medlemmer i deres journalistiske arbejde har været udsat for hetz, chikane eller trusler.

Sabina Louise Nesheim greb straks til politianmeldelse, og dommen faldt onsdag i Københavns Byret. Hun mener, at alle, der bliver truet, skal tage det alvorligt:

”Personligt synes jeg ikke, at man bare skal trykke på Pyt-knappen, men det kan jeg jo ikke forlange, at andre mennesker heller ikke skal gøre. Men til folk der modtager sådan noget – om det er kommunalt ansatte, journalister eller almindelige mennesker – vil jeg sige: Hvis man har overskuddet, så gå i dialog. Eller påpeg, at det ikke er okay,” lyder rådet fra Sabina Louise Nesheim.

Det er første gang, hun har fået direkte trusler – men hårde tilbagemeldinger er hverdagskost i hendes virke på BT.

”At blive svinet til og chikaneret det prøver jeg hver uge. At blive kaldt smatso eller luder – eller talt om på én eller anden måde. Nogle af dem henviser til, at mit efternavn ikke klinger helt dansk og siger, at jeg skal skride hjem, hvor jeg kommer fra. Mit efternavn er så norsk – men det tror jeg ikke, de ved,” siger Sabina Louise Nesheim.

Hør interview med Sabina Louise Nesheim i Radio4 Morgen:

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59