Byrådsmedlem for Venstre: Inger Støjberg bør forlade partiet

Første tirsdag i oktober var der i år trods Corona åbning af Folketinget.

Skrevet af

17. december 2020

Inger Støjberg skal ikke bare gå af som næstformand – hun skal også forlade partiet.

Sådan lyder meldingen fra Nikolaj Leed Henriksen, som er byrådsmedlem for Venstre i Assens i et interview med Radio4 Morgen.

Udtalelsen kommer ovenpå et debatindlæg i Jyllandsposten, som 25 navngivne Venstrefolk har skrevet under på. I det understreger de, at Inger Støjberg bør gå af som næstformand.

“At være næstformand i Venstre må kræve en dyb og uophørlig tilknytning til de liberale retsstatsprincipper”, står der i indlægget.

Nikolaj Leed Henriksen er den eneste underskriver af indlægget, der er folkevalgt.

“Jeg synes, at når man er valgt som næstformand i et parti, så har man i en særlig grad pligt til at udvise respekt for grundlæggende retsprincipper, og det har hun så vist sig ikke at gøre i forhold til det kommissionen har udredt”, siger han til Radio4 Morgen.

Baggrunden for debatindlægget er den kommisionsundersøgelse, som forleden afgav sin delberetning til justitsministeriet. Den konkluderede blandt andet, at det var ulovligt at adskille alle asylpar uden undtagelser, at Inger Støjberg var vidende om, at en adskillelse af alle asylpar var i strid med loven, og at Inger Støjberg har givet urigtige eller vildledende oplysninger til Folketinget i en række tilfælde.

– Hvis man ikke har en dyb og uophørlig tilknytning til de liberale retsstatsprincippet – hører man så ikke til i Venstre?

“Det synes jeg som udgangspunkt ikke, at man gør, nej”, svarer Nikolaj Leed Henriksen til Radio4 Morgen.

– Du så altså helst, at hun nedlagde ordførerskab, næstformandspost og forlod partiet?

“Det, synes jeg, ville være rigtigt”, svarer han til Radio4 Morgen.

Derudover mener han også, at Inger Støjberg bør stilles for en rigsret:

“Hvis det man tog udgangspunkt i i Tamilsagen er standarden, så burde det også ske her. Jeg ved ikke, om hun ville blive dømt i en eventuel sag, men jeg mener, at den ageren hun har vist ikke er en næstformand værdig i Venstre”, siger han.

Hør interviewet med Nikolaj Leed Henriksen, byrådsmedlem for Venstre i Assens, her:

Foto: Christina Simonia Straarup/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

MATHIAS HELTS TALKSHOW

12:05
13:00