Nyhedsartikel

Byrådsmedlem om Soundboks: Forbud er eneste løsning

Gustav Pors Olesen

I Aarhus er et forbud mod høj musik på vej, og flere andre byer vil også overveje muligheden for at forbyde at spille høj musik i parker og grønne områder.
Det blandt andet socialdemokratiet i Aarhus som står bag forslaget. Ifølge byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Jesper Kjeldsen, er et forbud den eneste løsning mod de støjgener som naboerne til Botanisk Have, har oplevet.

”Vi har forsøgt at lave regler om at musikken skal slukkes efter 20.00, men vi oplever at festen fortsætter, og det er til meget, meget stor gene for naboerne.”

Det er særligt ét produkt, soundboksen, som er katalysator for de fester som bliver afholdt i parker og grønne områder. Det ærgrer Soundboks’ direktør, Jesper Theil Thomsen, men han anerkender, at et forbud kan være en løsning.

”Vi vil altid opfordre til dialog og konstruktive løsninger, men hvis der er beboere som er blevet generet over en længere årrække, så er et forbud løsningen – selvom det er ærgerligt.”

Du kan høre et dobbeltinterview med Soundboks’ direktør Jesper Theil Thomsen og byrådsmedlem i Aarhus Jesper Kjeldsen her:

 

I maj måned lavede Kerteminde Kommune et forbud mod elektroniske lydanlæg i et bestemt område. Det samme gjorde Gladsaxe Kommune sidste år.

Nu er forbuddet på vej i Aarhus, men også København og Aalborg kommune overvejer et forbud mod de store højtaleranlæg i bestemte områder.

Ifølge Jesper Kjeldsen vil forbuddet i første omgang kun omhandle Botanisk Have, mens andre af byens parker fastholder reglerne om lav musik efter 20.00.

”Vi er kede af at lukke festen, men der er andre områder i kommunen hvor samme volumen ikke vil genere naboer.”

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet