Nyhedsartikel

Byrådsmedlem om Soundboks: Forbud er eneste løsning

Gustav Pors Olesen

I Aarhus er et forbud mod høj musik på vej, og flere andre byer vil også overveje muligheden for at forbyde at spille høj musik i parker og grønne områder.
Det blandt andet socialdemokratiet i Aarhus som står bag forslaget. Ifølge byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Jesper Kjeldsen, er et forbud den eneste løsning mod de støjgener som naboerne til Botanisk Have, har oplevet.

”Vi har forsøgt at lave regler om at musikken skal slukkes efter 20.00, men vi oplever at festen fortsætter, og det er til meget, meget stor gene for naboerne.”

Det er særligt ét produkt, soundboksen, som er katalysator for de fester som bliver afholdt i parker og grønne områder. Det ærgrer Soundboks’ direktør, Jesper Theil Thomsen, men han anerkender, at et forbud kan være en løsning.

”Vi vil altid opfordre til dialog og konstruktive løsninger, men hvis der er beboere som er blevet generet over en længere årrække, så er et forbud løsningen – selvom det er ærgerligt.”

Du kan høre et dobbeltinterview med Soundboks’ direktør Jesper Theil Thomsen og byrådsmedlem i Aarhus Jesper Kjeldsen her:

 

I maj måned lavede Kerteminde Kommune et forbud mod elektroniske lydanlæg i et bestemt område. Det samme gjorde Gladsaxe Kommune sidste år.

Nu er forbuddet på vej i Aarhus, men også København og Aalborg kommune overvejer et forbud mod de store højtaleranlæg i bestemte områder.

Ifølge Jesper Kjeldsen vil forbuddet i første omgang kun omhandle Botanisk Have, mens andre af byens parker fastholder reglerne om lav musik efter 20.00.

”Vi er kede af at lukke festen, men der er andre områder i kommunen hvor samme volumen ikke vil genere naboer.”

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet