Nyhedsartikel

Byrådsmedlem om Soundboks: Forbud er eneste løsning

Gustav Pors Olesen

I Aarhus er et forbud mod høj musik på vej, og flere andre byer vil også overveje muligheden for at forbyde at spille høj musik i parker og grønne områder.
Det blandt andet socialdemokratiet i Aarhus som står bag forslaget. Ifølge byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Jesper Kjeldsen, er et forbud den eneste løsning mod de støjgener som naboerne til Botanisk Have, har oplevet.

”Vi har forsøgt at lave regler om at musikken skal slukkes efter 20.00, men vi oplever at festen fortsætter, og det er til meget, meget stor gene for naboerne.”

Det er særligt ét produkt, soundboksen, som er katalysator for de fester som bliver afholdt i parker og grønne områder. Det ærgrer Soundboks’ direktør, Jesper Theil Thomsen, men han anerkender, at et forbud kan være en løsning.

”Vi vil altid opfordre til dialog og konstruktive løsninger, men hvis der er beboere som er blevet generet over en længere årrække, så er et forbud løsningen – selvom det er ærgerligt.”

Du kan høre et dobbeltinterview med Soundboks’ direktør Jesper Theil Thomsen og byrådsmedlem i Aarhus Jesper Kjeldsen her:

 

I maj måned lavede Kerteminde Kommune et forbud mod elektroniske lydanlæg i et bestemt område. Det samme gjorde Gladsaxe Kommune sidste år.

Nu er forbuddet på vej i Aarhus, men også København og Aalborg kommune overvejer et forbud mod de store højtaleranlæg i bestemte områder.

Ifølge Jesper Kjeldsen vil forbuddet i første omgang kun omhandle Botanisk Have, mens andre af byens parker fastholder reglerne om lav musik efter 20.00.

”Vi er kede af at lukke festen, men der er andre områder i kommunen hvor samme volumen ikke vil genere naboer.”

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet