Nyhedsartikel

Byrådsmedlem om Soundboks: Forbud er eneste løsning

Gustav Pors Olesen

I Aarhus er et forbud mod høj musik på vej, og flere andre byer vil også overveje muligheden for at forbyde at spille høj musik i parker og grønne områder.
Det blandt andet socialdemokratiet i Aarhus som står bag forslaget. Ifølge byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Jesper Kjeldsen, er et forbud den eneste løsning mod de støjgener som naboerne til Botanisk Have, har oplevet.

”Vi har forsøgt at lave regler om at musikken skal slukkes efter 20.00, men vi oplever at festen fortsætter, og det er til meget, meget stor gene for naboerne.”

Det er særligt ét produkt, soundboksen, som er katalysator for de fester som bliver afholdt i parker og grønne områder. Det ærgrer Soundboks’ direktør, Jesper Theil Thomsen, men han anerkender, at et forbud kan være en løsning.

”Vi vil altid opfordre til dialog og konstruktive løsninger, men hvis der er beboere som er blevet generet over en længere årrække, så er et forbud løsningen – selvom det er ærgerligt.”

Du kan høre et dobbeltinterview med Soundboks’ direktør Jesper Theil Thomsen og byrådsmedlem i Aarhus Jesper Kjeldsen her:

 

I maj måned lavede Kerteminde Kommune et forbud mod elektroniske lydanlæg i et bestemt område. Det samme gjorde Gladsaxe Kommune sidste år.

Nu er forbuddet på vej i Aarhus, men også København og Aalborg kommune overvejer et forbud mod de store højtaleranlæg i bestemte områder.

Ifølge Jesper Kjeldsen vil forbuddet i første omgang kun omhandle Botanisk Have, mens andre af byens parker fastholder reglerne om lav musik efter 20.00.

”Vi er kede af at lukke festen, men der er andre områder i kommunen hvor samme volumen ikke vil genere naboer.”

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet