Nyhedsartikel

Byrådspolitikere giver sig selv mere i løn som det første

Ida Kristensen og Lasse Bjerregaard
idk@radio4.dk og labj@radio4.dk

Efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune stiger lønningerne til de lokale politikere. Det møder kritik fra den tidligere borgmester.

I Lejre Kommune bliver lønsedlen for nogle politikere i den lokale kommunalbestyrelse lidt sjovere at kigge på i fremtiden efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde. De får nemlig en samlet lønstigning på 580.000 kr. om året, skriver TV2 Lorry.

Det betyder blandt andet, at vederlaget til viceborgmester Grethe Saabye fra Konservative stiger fra 38.866 kr. til 97.166 kr. om året.

Og den generelle lønstigning retter den tidligere borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S), nu kritik af. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

“Det første, det nye flertal gør, er, at de går ud og bevilliger 500.000-600.000 kroner til sig selv om året. Altså skattekroner, som kunne være brugt til bedre velfærd. Der tager de straks og putter pengene i – kan man kalde det – ‘egne lommer’,” siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

“I en situation, hvor vi står og mangler på børne- og ældreområdet, og at den første beslutning, kommunalbestyrelsen skal gøre, er at putte penge i egne lommer på bekostning af velfærd. Det, synes jeg ikke, er en særlig hensigtsmæssig beslutning.”

‘Radio4 Morgen’ har forsøgt at få både den siddende borgmester i Lejre Kommune, Tina Mandrup fra Venstre, og viceborgmester i Lejre Kommune, Grethe Saabye fra Konservative, med i dagens program. De havde dog ikke mulighed for det.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix og Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet