Nyhedsartikel

Byrådspolitikere giver sig selv mere i løn som det første

Ida Kristensen og Lasse Bjerregaard
idk@radio4.dk og labj@radio4.dk

Efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune stiger lønningerne til de lokale politikere. Det møder kritik fra den tidligere borgmester.

I Lejre Kommune bliver lønsedlen for nogle politikere i den lokale kommunalbestyrelse lidt sjovere at kigge på i fremtiden efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde. De får nemlig en samlet lønstigning på 580.000 kr. om året, skriver TV2 Lorry.

Det betyder blandt andet, at vederlaget til viceborgmester Grethe Saabye fra Konservative stiger fra 38.866 kr. til 97.166 kr. om året.

Og den generelle lønstigning retter den tidligere borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S), nu kritik af. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

“Det første, det nye flertal gør, er, at de går ud og bevilliger 500.000-600.000 kroner til sig selv om året. Altså skattekroner, som kunne være brugt til bedre velfærd. Der tager de straks og putter pengene i – kan man kalde det – ‘egne lommer’,” siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

“I en situation, hvor vi står og mangler på børne- og ældreområdet, og at den første beslutning, kommunalbestyrelsen skal gøre, er at putte penge i egne lommer på bekostning af velfærd. Det, synes jeg ikke, er en særlig hensigtsmæssig beslutning.”

‘Radio4 Morgen’ har forsøgt at få både den siddende borgmester i Lejre Kommune, Tina Mandrup fra Venstre, og viceborgmester i Lejre Kommune, Grethe Saabye fra Konservative, med i dagens program. De havde dog ikke mulighed for det.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix og Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet