Nyhedsartikel

Byrådspolitikere giver sig selv mere i løn som det første

Ida Kristensen og Lasse Bjerregaard
idk@radio4.dk og labj@radio4.dk

Efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune stiger lønningerne til de lokale politikere. Det møder kritik fra den tidligere borgmester.

I Lejre Kommune bliver lønsedlen for nogle politikere i den lokale kommunalbestyrelse lidt sjovere at kigge på i fremtiden efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde. De får nemlig en samlet lønstigning på 580.000 kr. om året, skriver TV2 Lorry.

Det betyder blandt andet, at vederlaget til viceborgmester Grethe Saabye fra Konservative stiger fra 38.866 kr. til 97.166 kr. om året.

Og den generelle lønstigning retter den tidligere borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S), nu kritik af. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

“Det første, det nye flertal gør, er, at de går ud og bevilliger 500.000-600.000 kroner til sig selv om året. Altså skattekroner, som kunne være brugt til bedre velfærd. Der tager de straks og putter pengene i – kan man kalde det – ‘egne lommer’,” siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

“I en situation, hvor vi står og mangler på børne- og ældreområdet, og at den første beslutning, kommunalbestyrelsen skal gøre, er at putte penge i egne lommer på bekostning af velfærd. Det, synes jeg ikke, er en særlig hensigtsmæssig beslutning.”

‘Radio4 Morgen’ har forsøgt at få både den siddende borgmester i Lejre Kommune, Tina Mandrup fra Venstre, og viceborgmester i Lejre Kommune, Grethe Saabye fra Konservative, med i dagens program. De havde dog ikke mulighed for det.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix og Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet