Nyhedsartikel

Byrådspolitikere giver sig selv mere i løn som det første

Ida Kristensen og Lasse Bjerregaard
idk@radio4.dk og labj@radio4.dk

Efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune stiger lønningerne til de lokale politikere. Det møder kritik fra den tidligere borgmester.

I Lejre Kommune bliver lønsedlen for nogle politikere i den lokale kommunalbestyrelse lidt sjovere at kigge på i fremtiden efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde. De får nemlig en samlet lønstigning på 580.000 kr. om året, skriver TV2 Lorry.

Det betyder blandt andet, at vederlaget til viceborgmester Grethe Saabye fra Konservative stiger fra 38.866 kr. til 97.166 kr. om året.

Og den generelle lønstigning retter den tidligere borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S), nu kritik af. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

“Det første, det nye flertal gør, er, at de går ud og bevilliger 500.000-600.000 kroner til sig selv om året. Altså skattekroner, som kunne være brugt til bedre velfærd. Der tager de straks og putter pengene i – kan man kalde det – ‘egne lommer’,” siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

“I en situation, hvor vi står og mangler på børne- og ældreområdet, og at den første beslutning, kommunalbestyrelsen skal gøre, er at putte penge i egne lommer på bekostning af velfærd. Det, synes jeg ikke, er en særlig hensigtsmæssig beslutning.”

‘Radio4 Morgen’ har forsøgt at få både den siddende borgmester i Lejre Kommune, Tina Mandrup fra Venstre, og viceborgmester i Lejre Kommune, Grethe Saabye fra Konservative, med i dagens program. De havde dog ikke mulighed for det.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix og Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet