Nyhedsartikel

Carsten blev ramt af stress – men havde ingen at snakke med det om

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På trods af et velfungerende parforhold følte den tidligere flykaptajn Carsten Hjerresen sig både ensom og alene som følge af den stresssygdom, som ramte ham for 8 år siden.

Den problematik står han langt fra alene med. Ifølge en ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed har hver femte mand i Danmark mellem 25 og 39 år sjældent eller aldrig nogen at betro sig til.

For Carsten Hjerresen var problemet, at dem som han ville betro sig til enten ikke ville, kunne eller evnede at tale med ham om det.

“Jeg havde et ønske om at være åben om det, men jeg mærkede, at mange havde svært ved det. De havde det svært ved, at jeg var åben om det. Jeg tror, det har noget at gøre med de rammer, som vi mænd mødes i.”

Du kan høre hele interviewet med Carsten Hjerresen her:

Ensomhed og manglende støtte i forbindelse med svære situationer er et stort problem – særligt for mænd.

Det siger Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog og forskningsleder på Rigshospitalet.

“Nære relationer er den vigtigste beskyttelse mod psykiske vanskeligheder. Samtidigt er ensomhed også den største sårbarhed over for at udvikle psykiske og fysiske problematikker.”

Ifølge Svend Aage Madsen viser undersøgelsen fra Forum for Mænds Sundhed, at mænd i aldersgruppen mellem 25 og 39 er særligt udsatte.

Han peger på, at det er her, mænd slipper sine forældre, barndomsvenner og uddannelse og former deres karriere – og i den periode ofte glemmer at betro sig til nogen med deres problemer.

Hele interviewet med Svend Aage Madsen kan du høre her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet