Carsten blev ramt af stress – men havde ingen at snakke med det om

Mand sidder alene og hører musik med høretelefoner på Holmen og kigger over på Amalienborg og Marmorkirken

Skrevet af

16. februar 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

På trods af et velfungerende parforhold følte den tidligere flykaptajn Carsten Hjerresen sig både ensom og alene som følge af den stresssygdom, som ramte ham for 8 år siden.

Den problematik står han langt fra alene med. Ifølge en ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed har hver femte mand i Danmark mellem 25 og 39 år sjældent eller aldrig nogen at betro sig til.

For Carsten Hjerresen var problemet, at dem som han ville betro sig til enten ikke ville, kunne eller evnede at tale med ham om det.

“Jeg havde et ønske om at være åben om det, men jeg mærkede, at mange havde svært ved det. De havde det svært ved, at jeg var åben om det. Jeg tror, det har noget at gøre med de rammer, som vi mænd mødes i.”

Du kan høre hele interviewet med Carsten Hjerresen her:

Ensomhed og manglende støtte i forbindelse med svære situationer er et stort problem – særligt for mænd.

Det siger Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog og forskningsleder på Rigshospitalet.

“Nære relationer er den vigtigste beskyttelse mod psykiske vanskeligheder. Samtidigt er ensomhed også den største sårbarhed over for at udvikle psykiske og fysiske problematikker.”

Ifølge Svend Aage Madsen viser undersøgelsen fra Forum for Mænds Sundhed, at mænd i aldersgruppen mellem 25 og 39 er særligt udsatte.

Han peger på, at det er her, mænd slipper sine forældre, barndomsvenner og uddannelse og former deres karriere – og i den periode ofte glemmer at betro sig til nogen med deres problemer.

Hele interviewet med Svend Aage Madsen kan du høre her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00