Nyhedsartikel

Carsten blev ramt af stress – men havde ingen at snakke med det om

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På trods af et velfungerende parforhold følte den tidligere flykaptajn Carsten Hjerresen sig både ensom og alene som følge af den stresssygdom, som ramte ham for 8 år siden.

Den problematik står han langt fra alene med. Ifølge en ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed har hver femte mand i Danmark mellem 25 og 39 år sjældent eller aldrig nogen at betro sig til.

For Carsten Hjerresen var problemet, at dem som han ville betro sig til enten ikke ville, kunne eller evnede at tale med ham om det.

“Jeg havde et ønske om at være åben om det, men jeg mærkede, at mange havde svært ved det. De havde det svært ved, at jeg var åben om det. Jeg tror, det har noget at gøre med de rammer, som vi mænd mødes i.”

Du kan høre hele interviewet med Carsten Hjerresen her:

Ensomhed og manglende støtte i forbindelse med svære situationer er et stort problem – særligt for mænd.

Det siger Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog og forskningsleder på Rigshospitalet.

“Nære relationer er den vigtigste beskyttelse mod psykiske vanskeligheder. Samtidigt er ensomhed også den største sårbarhed over for at udvikle psykiske og fysiske problematikker.”

Ifølge Svend Aage Madsen viser undersøgelsen fra Forum for Mænds Sundhed, at mænd i aldersgruppen mellem 25 og 39 er særligt udsatte.

Han peger på, at det er her, mænd slipper sine forældre, barndomsvenner og uddannelse og former deres karriere – og i den periode ofte glemmer at betro sig til nogen med deres problemer.

Hele interviewet med Svend Aage Madsen kan du høre her:

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet