Nyhedsartikel

Christian oplevede vibrationer til søs: “Det var vildt underligt”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

En fritidsfisker, der var ude og fiske laks lørdag eftermiddag, oplevede rystelserne, som de også oplevede på Bornholm, til søs. Han beskriver det som vibrationer, og har svært ved at forklare, hvad det kan have været.

“Jeg var sejlet ud fra Simrishamn nord for Bornholm og havde en fiskedag derude. Jeg vil tro, klokken var knap 14.30, da der kommer den her mærkelige vibration, meget rytmisk. Jeg bliver omgående svimmel og desorienteret og meget overrasket over, hvad nu det er. Der kommer også en dyb rumlen; ikke et brag men en vibration, der kører rytmisk og gør én fuldstændig svimmel. Jeg blev i hvert fald svimmel og måtte lige holde fast i sø-gelænderet et øjeblik,” siger Christian Lydom, der fritidsfisker og til daglig tømrer-lærer på en teknisk skole, til Radio4 Morgen.

Han oplevede det mere som en rumlen end et brag.

“Der var en meget høj lyd ligesom en enorm jernplade oppe i himlen. Som et loft af en jernplade, som bliver trykket op og ned og får luften til at komprimere. Og så en rumlende lyd af noget meget meget stort”, siger han.

Og det hele er lidt svært at få til at hænge sammen med meldingerne fra Bornholm, siger han.

“Jeg kan forstå, at de fleste meldinger er kommet efter klokken 15, men jeg oplevede noget første gang før 14.30, så jeg kan ikke få kabalen til at gå op. Men det er svært at lade ligge.”

Hør interviewet med Christian Lydom, fritidsfisker og til daglig tømrer-lærer på en teknisk skole, her:

GEUS, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, mente først braget kom fra et jordskælv i Polen. Siden forlød det, at der var tale om lydbølger fra en sprængning i Polen. Men det var det heller ikke.

Her på Radio4 har vi talt med en ekspert, der mener, der enten er tale om et fly, der har sprængt lydmuren eller en meteor. Men flyentusiaster har afvist, der var fly over området i lørdags, og der er ikke fundet noget meteornedslag.

Det danske forsvar har til Jyllandsposten sagt, at de ikke har haft aktiviteter, der kan have forårsaget rystelserne, og det svenske flyvevåben har meldt til Berlingske, at de ikke fløj i området den pågældende dag.

Christian Lydom så heller ikke noget på himlen.

“Der var helt blå himmel. Jeg lå på ca. 60 meters vand, og der kiggede jeg på mit ekkolod, fordi jeg tænkte: ‘Kan det være en ubåd herude i Østersøen’? Men der var intet på ekkoloddet. Og jeg kiggede rundt på hele himlen, overalt, og der var fuldstændig skyfrit og ikke en jetstribe eller noget som helst,” siger han til Radio4.

Det var ikke bare én gang, han oplevede det.

“Jeg følte nok mest vibrationerne fysisk, måske var der lidt rystelser i båden, men det var ikke noget jeg lagde til, fordi jeg blev svimmel. Kort efter tænkte jeg, at det er måske mig selv der har fået for lidt at drikke, eller har været ved at få et ildebefindende. Altså jeg kunne jo ikke forklare det. Det var vildt underligt. Og så kort tid efter måske ti minutter, så kommer det jo igen. Og det gentager sig så fire eller fem gange før jeg beslutter at sejle hjem.”

Men hvad det var, er svært at svare på.

“Enten er det noget menneskeskabt, som vi endnu ikke har svar på, ellers så, ja hvad fanden er det så. Så er det jo noget andet, ikke?”

Han er ikke komplet afvisende overfor, at det kunne være en UFO.

“Jeg er ikke meget for at indrømme det, men hvorfor ikke. Indtil vi har svaret, så er alle muligheder jo sådan set åbne. Og jeg havde måske lidt sådan en oplevelse af rytmiske vibrationer. Det var ikke et naturfænomen eller en sprængning. Det var det for rytmisk til, dét jeg oplevede. Det var en vibration, en frekvens,” siger han til Radio4.

 

Foto: Mikkel Østergaard/BAM/Ritzau Scanpix

Læs også

30.05.23

Atomkraft – en mulig investering?

Når snakken falder på atomkraft, som vi heldigvis er begyndt på – på ny – så oplever jeg ofte, at det bliver en diskussion mellem hjertet og hjernen. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvad der er frygt, og hvad der er fakta. Det synes jeg er ærgerligt. For hvad nu, hvis…

Læs mere
30.05.23

Styrelse giver kritik til lægehus efter otteårig piges død

Styrelsen for Patientklager kritiserer lægehus i Vojens for behandlingen af en otteårig syrisk pige, der døde af et hjertestop som følge af mangelfuld astmabehandling i august sidste år. Ekspert vurderer, at pigen kunne have overlevet, hvis behandlingen havde været bedre.   Der var flere fejl i behandlingen, som ledte op til, at 8-årige Aryam fik…

Læs mere
29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet