Nyhedsartikel

Clairvoyant ønsker mere liv på kirkegårde: “Jeg har endnu ikke hørt en afdød sige ‘græd og vær ked af det'” 

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Skal kirkegårde kun skal være kirkegårde, eller skal de indbyde til leg, rytmik eller yoga? Står det til clairvoyant gennem tyve år, Rikke Rasmussen, er det en god ide med mere aktivitet rundt omkring på de danske kirkegårde.

“Når jeg snakker med de kære afdøde, og det har jeg gjort, siden jeg var barn, siger de: ‘Husk nu at leve livet hernede. Husk nu at danse, husk nu at lege, husk nu at synge, og i det hele taget løft dig selv i livet.’ Det er det, de ønsker”, siger hun til Radio4 Morgen.

Hun oplever ikke, at det er de afdødes ønske, at vi skal være kede af det.

“Jeg har endnu ikke hørt en afdød sige: ‘Græd og vær ked af det.’ Selvfølgelig skal man være i sin sorg og i sit savn, men de afdøde ønsker, at vi skal leve. De ønsker leg og bevægelse og liv, og de ønsker i den grad at danse med os”, siger hun.

Hør interviewet med claivoyant Rikke Rasmussen her:

Fanny Møller, der er kirkegårdskonsulent ved Fyens Stift og har det overordnede ansvar for de fynske kirkegårde, startede debatten om, hvorvidt der skal være mere aktivitet på kirkegårdene rundt omkring i landet. Det mener hun, at der skal.

“Nu er det oppe over med at få gjort noget ved kirkegårdene, så de stadig er rigtig dejlige at komme på. Det kan være forskellig aktivitet, men det kan også være måden, man planlægger kirkegården på”, siger hun.

Og netop en inddeling af kirkegårdene i zoner ville være en god løsning, mener clairvoyant Rikke Rasmussen.

“Man kan inddele kirkegården på en måde, hvor der er arealer, hvor der er plads til leg og hvor der er plads til grin og pjat, og hvor der også er stillezoner, ligesom i toget. Familie-zoner og stillezoner. Så ville det være helt optimalt for alle”, siger hun.

Men det er ikke alle, der mener, at det er vejen frem med mere aktivitet på kirkegårdene:

“Når man har brug for at være i sin sorg, så er det – for mig i hvert fald – intimiderende, hvis der skulle være et yogahold, der dyrkede yoga ved siden af, hvor jeg stod og græd”, siger Tine Reuther, der bor i København.

Det er de fynske kirkegårde, der som udgangspunkt vil invitere til mere aktivitet, fordi et stigende antal fynboer bliver kremeret frem for kistebegravet. Det fører til mere plads mellem gravstederne – og dermed også på kirkegårdene.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet