Corona har ramt Danmarks bedst sikrede fængsel

Storestrøm Fængsel, fængsel

Skrevet af

6. november 2020

akw@radio4.dk

akw@radio4.dk

Selvom Storstrøm Fængsel er Danmarks bedst sikrede, har coronavirusset alligevel fundet sin vej ind.

54 indsatte på afdeling D ved Storstrøm Fængsel sidder lige nu i isolation, og 14 ansatte er hjemsendt, efter en ansat ifølge Radio4’s oplysninger i lørdags blev testet positiv for corona. Den pågældende var på arbejde i dagene op til den positive test og kan derfor potentielt have smittet andre i fængslet.

Selvom der kun er tale om et enkelt tilfælde, er tillidsmand for fængselsbetjentene i Storstrøm Fængsel, Mads Holgersen, meget bekymret for situationen:

”Fængselsbetjentene er allerede udsat for et voldsomt arbejdspres. Hvis vi kommer til at sende endnu flere hjem, ved jeg faktisk ikke rigtig, hvad man vil gøre. Måske lukke fængslet eller sætte hæren ind. Jeg ved simpelthen ikke, hvad man har tænkt sig at gøre,” siger Mads Holgersen til Radio4.

Der findes en beredskabsplan for håndtering af corona for de danske fængsler og arresthuse, der er udarbejdet af Kriminalforsorgen. Men den er ikke god nok, mener Mads Holgersen, der frygter for sine ansattes sundhed og sikkerhed:

”Beredskabsplanen mangler alt det, der behøves i dagligdagen. Der mangler specifikke rengøringsretningslinjer, og som det er lige nu, skal vi først bære værnemidler, når der er konstateret smitte. Det kunne man aldrig forestille sig skete på et plejehjem, siger Mads Holgersen til Radio4.

Der er endnu ikke konstateret andre smittetilfælde på Storstrøm Fængsel, og man forventer de sidste testsvar kommer i weekenden.

På trods af gentagne henvendelser har Kriminalforsorgen ikke stillet op til interview med Radio4.

Hør interviewet med Mads Holgersen, tillidsmand for fængselsbetjentene i Storstrøm Fængsel, her:

Afspiller nu

FRONTLINJEN

14:05
15:05