Nyhedsartikel

Dårligere vejr sender flere sydpå

Kasper Harboe
kha@radio4.dk

Da vejrudsigterne blev mindre optimistiske i uge 24, var der mange, der skiftede ferieplaner fra det ene øjeblik til det andet.

Rejseselskabernes sider blev nærmest væltet af danskere, der lagde nye planer for ferien.

Hos Danmarks største rejseselskab Spies steg salget med 74 procent fra Uge 24 til Uge 25. Også hos rejseselskaberne Sunweb, Apollo og Tui ser man samme tendens. Det oplyser de til Radio4.

“Vi ser hvert år, at nogle venter længe med at booke deres ferie. Men de kom altså i gang, da der kom det her omslag i vejret”, siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies Rejser.

Hun fremhæver også, at flyveleder-konflikten i Københavns Lufthavn er afblæst som et aspekt, der kan mane til optimisme blandt chartergæsterne.

Du kan høre hele interview med Sofie Folden Lund, kommunikationschef i Spies Rejser, her:

Selvom Spies Rejser på nuværende tidspunkt har solgt over 80 procent af deres sommerrejser, så håber kommunikationschef Sofie Folden Lund på, at sommervejret i Danmark forbliver dårligt – så selskabet kan få solgt de sidste rejser.

Andreas Nyholm fra TV2 Vejret fortæller, at det varme vejr vender tilbage til Danmark i den kommende weekend. Men derefter er der ingen prognoser, der giver et entydigt billede af sommervejret.

Det kan du høre Andreas Nyholm fortæller her:

Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet