Nyhedsartikel

Danmarksdemokraterne vil skære i kulturen – men vil ikke sige hvor

Magnus Bang og Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for 25 yderkommuner med 50 procent. Partiet anslår, at forslaget vil koste 800 millioner kroner.

De penge vil partiet finde ved at spare på kulturlivet, det siger partiformand Inger Støjberg.

“Jeg har kigget på nogle af de ting, som Statens Kunstfond har givet penge til, og jeg må bare sige, at der er noget fedt, som kan skæres væk. Der var blandt andet en mand som spillede harmonika i kjole og paryk. Han må spille på harmonika, alt det han vil – det skal bare ikke være for mine penge.”

Inger Støjberg vil ikke svare på præcis, hvor i kulturen hun vil spare, men du kan høre hende gøre forsøget her:

Ifølge partiformanden vil eksemplet med harmonikaspilleren kun spare staten for 880.000 tusind kroner.

Inger Støjberg sagde ellers for to uger siden i Radio4-programmet Det Blå Hjørne, at alle Danmarksdemokraterne politiske forslag vil være fuldt finansieret, når de bliver præsenteret.

Men Inger Støjberg mener ikke, at finansieringen af forslaget behøver nærmere specificering end kulturområdet.

”Det er jo fuldstændigt det samme som regeringen gør når de fremlægger forslag. Jeg synes faktisk, at vi har været meget specifikke.”

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet