Nyhedsartikel

Danmarksdemokraterne vil skære i kulturen – men vil ikke sige hvor

Magnus Bang og Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for 25 yderkommuner med 50 procent. Partiet anslår, at forslaget vil koste 800 millioner kroner.

De penge vil partiet finde ved at spare på kulturlivet, det siger partiformand Inger Støjberg.

“Jeg har kigget på nogle af de ting, som Statens Kunstfond har givet penge til, og jeg må bare sige, at der er noget fedt, som kan skæres væk. Der var blandt andet en mand som spillede harmonika i kjole og paryk. Han må spille på harmonika, alt det han vil – det skal bare ikke være for mine penge.”

Inger Støjberg vil ikke svare på præcis, hvor i kulturen hun vil spare, men du kan høre hende gøre forsøget her:

Ifølge partiformanden vil eksemplet med harmonikaspilleren kun spare staten for 880.000 tusind kroner.

Inger Støjberg sagde ellers for to uger siden i Radio4-programmet Det Blå Hjørne, at alle Danmarksdemokraterne politiske forslag vil være fuldt finansieret, når de bliver præsenteret.

Men Inger Støjberg mener ikke, at finansieringen af forslaget behøver nærmere specificering end kulturområdet.

”Det er jo fuldstændigt det samme som regeringen gør når de fremlægger forslag. Jeg synes faktisk, at vi har været meget specifikke.”

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet