Nyhedsartikel

Danmarksdemokraterne vil skære i kulturen – men vil ikke sige hvor

Magnus Bang og Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for 25 yderkommuner med 50 procent. Partiet anslår, at forslaget vil koste 800 millioner kroner.

De penge vil partiet finde ved at spare på kulturlivet, det siger partiformand Inger Støjberg.

“Jeg har kigget på nogle af de ting, som Statens Kunstfond har givet penge til, og jeg må bare sige, at der er noget fedt, som kan skæres væk. Der var blandt andet en mand som spillede harmonika i kjole og paryk. Han må spille på harmonika, alt det han vil – det skal bare ikke være for mine penge.”

Inger Støjberg vil ikke svare på præcis, hvor i kulturen hun vil spare, men du kan høre hende gøre forsøget her:

Ifølge partiformanden vil eksemplet med harmonikaspilleren kun spare staten for 880.000 tusind kroner.

Inger Støjberg sagde ellers for to uger siden i Radio4-programmet Det Blå Hjørne, at alle Danmarksdemokraterne politiske forslag vil være fuldt finansieret, når de bliver præsenteret.

Men Inger Støjberg mener ikke, at finansieringen af forslaget behøver nærmere specificering end kulturområdet.

”Det er jo fuldstændigt det samme som regeringen gør når de fremlægger forslag. Jeg synes faktisk, at vi har været meget specifikke.”

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet