Dansk Flygtningehjælp: Regeringen skader integrationen

Der var bidrag fra danskere i alle aldre, da Dansk Flygtningehjælp søndag havde arrangeret landsindsamling. Tusindvis af frivillige landet over stemte dørklokker for at få danskerne til at støtte flygtningehjælpens arbejde, og sidst på eftermiddagen havde danskerne lagt mere end 7 mill. kr. i indsamlingsbøsserne. (Jesper Nørgaard Sørensen/POLFOTO)

Skrevet af

27. maj 2021

Regeringens planer om at hjemsende syriske flygtninge fra Damaskus-området, gør flygtningene nervøse og utrygge i forhold til fremtiden. Det gælder også flygtninge fra andre områder – og det går udover integrationen. Sådan lyder det fra Dansk Flygtningehjælp.

Problemet med flygtninge, der mister motivationen til at integrere sig, har Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Middelfart mærket i det daglige arbejde med flygtningene den seneste tid – særligt efter at debatten om hjemsendelsen af flygtninge til Damaskus-området er blusset op igen.

“Flygtningene mister motivationen til at integrere sig. Nogen opgiver sprogundervisningen, og i nogle sammenhænge mister de simpelthen motivationen og modet til at indgå i det danske samfund. Det sker fordi de ikke ved, hvor længe deres ophold i Danmark varer,” siger Jan Michelsen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Flygtningehjælp Middelfart.

Frivilliggruppen har sendt et brev til Folketinget, hvor der blandt andet står:

“Det er ikke alene de tvangsudviste, der rammes. Regeringens voldsomme skridt skaber stor utryghed blandt flygtningene i almindelighed.”

Kritikken bakkes op af sektionschef i Dansk Flygtningehjælp, Mette Blauenfeldt.

“Der er nogle, hvor fremtiden kan virke så overvældende og uoverskuelig, at de nærmest giver op,” siger hun.

Men kritikken fra Dansk Flygtningehjælp giver Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund ikke meget for.

“Det er et grundvilkår i vores asylpolitik, at man får beskyttelse så længe, der er brug for det. Jeg forstår da godt, at det er en situation, der ikke er rar at være i, men jeg har svært ved at se alternativet for de ved jo godt, hvad reglerne er, når de ankommer til Danmark. Vilkåret i det danske asylsystem er midlertidighed,” siger han.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00