Dansk Folkeparti trodser konvention: Syrienkrigere bør miste statsborgerskab

Skrevet af

15. november 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Danskere, der har kæmpet for Islamist Stat bør ikke nyde godt af dansk statsborgerskab. Også hvis det betyder, at de bliver statsløse mener DF.

[/vc_column_text][vc_column_text]Danskere, der har været i Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, skal fratages deres danske statsborgerskab selvom det betyder, at de bliver statsløse.

Det mener Kristian Thulesen Dahl, der er formand for Dansk Folkeparti.

– Når man har været med til at bygge et regime op, der er så forfærdeligt som Islamisk Stat, så synes, at der er en grænse for om kan beskyttes af dansk statsborgerskab og i nogle situationer få hjælp af danskerne, siger han til Radio4 Morgen.

I mandags blev den danske Syrienkriger Ahmad el-Haj anholdt og sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 136 og 114, der også er kendt som terrorparagraffen.

Ahmad el-Haj, der er født og opvokset i Danmark, har kun ét statsborgerskab, og derfor kan de danske myndigheder ikke tage det fra ham.

Ifølge FN’s Verdenserklæring om menneskerettighederne har alle ret til et statsborgerskab.

Kristian Thulesen Dahl mener, at man skal se på muligheden for at gøre Syrienkrigere statsløse. FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Alligevel mener Kristian Thulesen Dahl, at fremtidige Syrienskrigere skal fratages statsborgerskabet, så de ikke kan komme tilbage til Danmark

”Jeg anerkender, at der er en masse dilemmaer i forhold til hvor de opholder sig og om kan vi undgå at de opholder sig i Danmark. Men vi kan da starte med, at de ikke skal nyde den beskyttelse, som statsborgerskabet giver,” siger han.

Flere danskere, der har kæmpet for Islamisk Stat opholder sig lige nu i fængsler i Tyrkiet. Præsident Recep Tayyip Erdogan har længe truet med at sende dem tilbage til de lande, hvor de kommer fra, men først nu gør han alvor af truslen.

Præcis hvor mange danske IS-krigere, der opholder sig i tyrkiske fængsler vides ikke.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

12:05
14:00