Danske atleter får ikke vaccine inden OL

Olympic logo display outside the Museum of History, Tsimshatsui, Hong Kong

Skrevet af

23. april 2021

Danmarks Idrætsforbund frygter, at de danske atleter risikerer at gå glip af OL, fordi de bliver smittet op til legene. Ifølge regeringen skal de danske atleter dog ikke regne med at få politisk hjælp til at blive rykke frem i vaccinekøen.

Ifølge Danmarks Idrætsforbund bør alle danske OL-deltagere senest være vaccineret i midten af juni. Men ud fra den nuværende vaccinekalender er datoen for, hvornår alle danskere over 16 år forventes vaccineret, sat til 8. august.

Det har fået dansk eliteidræt til at efterspørge, at de omkring 90-100 danske OL-atleter kan rykkes frem i vaccinationskalenderen.

Men det ønske møder ikke opbakning på Christiansborg.

“Vaccinationerne af hele den danske befolkning skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Hvis vi først begynder at gøre forskel på, hvem der skal vaccineres hvornår, så er jeg bange for, at vi kommer til at åbne en ladeport for folk med alle mulige gode grunde til, at de bør vaccineres før andre,” siger Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær.

I Spanien, Belgien og Tyskland har man allerede nu blev besluttet at tilbyde vaccination til OL-delegationerne for netop at sikre, at atleterne kan konkurrere til sommerens lege i Tokyo. Men sådan bliver det altså ikke

“Jeg forstår godt ønsket fra Danmarks Idrætsforbund – OL er noget særligt. Men jeg mener ikke, at vi gør nogen som helst nogen tjeneste ved at rykke OL-atleterne foran resten af befolkningen. Hvad så med direktøren, der skal på en vigtig arbejdsrejse, der kan bringe millioner af kroner hjem til Danmark? Vi er dialog med Danmarks Idrætsforbund og vil gerne hjælpe, så godt vi kan. Men at fremrykke atleterne i vaccinekøen bliver ikke én af løsningerne,” siger kulturordfører Kasper Sand Kjær.

Du kan høre hele interviewet med Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, her:

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59