Nyhedsartikel

Danske Beredskaber kan ikke klare store uforudsete hændelser i Danmark

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

De danske beredskaber er ikke klædt på til at klare problemerne, hvis Danmark bliver ramt af store uforudsete hændelser, og derfor råber de vagt i gevær. I et opråb til folketingsmedlemmerne på Christiansborg skriver Danske Beredskaber blandt andet:

“Vi har ikke disse kræfter. Så på den baggrund må vi melde hus forbi, hvis hybridkrigen kommer,” lyder det i en besked til Forsvarsudvalget.

Formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vange Hansen, der også er beredskabsdirektør i Trekantsområdets Brandvæsenl, siger til Radio4:

– Vi har ikke noget at hjælpe med, fordi det beredskab, vi har, alene er indrettet mod fredstid og almindeligt forekommende hændelser, som vi kender dem i hverdagen.

Han siger, at hvis der sker noget større, vil det især gå ud over infrastrukturen og ramme el, vand, varme og fødevareforsyninger. Her er der ingen handlingsanvisninger, noget vores nabolande Sverige og Norge har. Det ville også være godt at have klar i Danmark, så civilbefolkningen ved, hvad de skal gøre, hvis de skal kunne håndtere en uventet større hændelse, mener han.

Beredskabsdirektøren har opbygget sit eget private lager af mad og drikkevarer, så han ved, at hans familie har noget at spise og drikke, hvis noget større skulle ske, og han i kraft af sit job ville være nødt til at arbejde i døgndrift.

 

Jarl Vange Hansen var med i Aftenradio fredag aften i et længere interview klokken 19 – det kan du finde som podcast – og her i et kortere indslag i nyhederne i dag lørdag.

 

 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet