Nyhedsartikel

Dansker i Kiev hjælper ansatte over landegrænserne

Ukrainsk militær og ukrainske frivillige har weekenden over kæmpet mange kampe for at holde russisk militær fra at indtage vigtige poster.

Men det er ikke de eneste kampe, som står på, efter Rusland indledte en invasion af Ukraine natten til torsdag.

Der er nemlig stadig bosiddende danskere i Ukraine, som kæmper for at redde andre familier i sikkerhed.

En af dem er Nicolai Køllner, der er forretningsdrivende i virksomheden Sum-Up, som har kontorer i Ukraine, hvor han også selv arbejder:

“Jeg forsøger sammen med nogle af mine kollegaer at koordinere og holde styr på, hvor de er. Jeg sørger også for, at de har et sted at bo og penge til at rejse,” siger Nicolai Køllner til Radio4 Morgen.

Hør Nicolai Køllner fortælle om sit arbejde med at få de ansatte i sikkerhed  – og hans egne tanker om at blive i Ukraine i Radio4 Morgen:

Foto: Sergey Kozlov/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet