Nyhedsartikel

Dansker i Kiev hjælper ansatte over landegrænserne

Ukrainsk militær og ukrainske frivillige har weekenden over kæmpet mange kampe for at holde russisk militær fra at indtage vigtige poster.

Men det er ikke de eneste kampe, som står på, efter Rusland indledte en invasion af Ukraine natten til torsdag.

Der er nemlig stadig bosiddende danskere i Ukraine, som kæmper for at redde andre familier i sikkerhed.

En af dem er Nicolai Køllner, der er forretningsdrivende i virksomheden Sum-Up, som har kontorer i Ukraine, hvor han også selv arbejder:

“Jeg forsøger sammen med nogle af mine kollegaer at koordinere og holde styr på, hvor de er. Jeg sørger også for, at de har et sted at bo og penge til at rejse,” siger Nicolai Køllner til Radio4 Morgen.

Hør Nicolai Køllner fortælle om sit arbejde med at få de ansatte i sikkerhed  – og hans egne tanker om at blive i Ukraine i Radio4 Morgen:

Foto: Sergey Kozlov/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet