Nyhedsartikel

Dansker i Kiev hjælper ansatte over landegrænserne

Ukrainsk militær og ukrainske frivillige har weekenden over kæmpet mange kampe for at holde russisk militær fra at indtage vigtige poster.

Men det er ikke de eneste kampe, som står på, efter Rusland indledte en invasion af Ukraine natten til torsdag.

Der er nemlig stadig bosiddende danskere i Ukraine, som kæmper for at redde andre familier i sikkerhed.

En af dem er Nicolai Køllner, der er forretningsdrivende i virksomheden Sum-Up, som har kontorer i Ukraine, hvor han også selv arbejder:

“Jeg forsøger sammen med nogle af mine kollegaer at koordinere og holde styr på, hvor de er. Jeg sørger også for, at de har et sted at bo og penge til at rejse,” siger Nicolai Køllner til Radio4 Morgen.

Hør Nicolai Køllner fortælle om sit arbejde med at få de ansatte i sikkerhed  – og hans egne tanker om at blive i Ukraine i Radio4 Morgen:

Foto: Sergey Kozlov/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet