Nyhedsartikel

Dansker i Kiev hjælper ansatte over landegrænserne

Ukrainsk militær og ukrainske frivillige har weekenden over kæmpet mange kampe for at holde russisk militær fra at indtage vigtige poster.

Men det er ikke de eneste kampe, som står på, efter Rusland indledte en invasion af Ukraine natten til torsdag.

Der er nemlig stadig bosiddende danskere i Ukraine, som kæmper for at redde andre familier i sikkerhed.

En af dem er Nicolai Køllner, der er forretningsdrivende i virksomheden Sum-Up, som har kontorer i Ukraine, hvor han også selv arbejder:

“Jeg forsøger sammen med nogle af mine kollegaer at koordinere og holde styr på, hvor de er. Jeg sørger også for, at de har et sted at bo og penge til at rejse,” siger Nicolai Køllner til Radio4 Morgen.

Hør Nicolai Køllner fortælle om sit arbejde med at få de ansatte i sikkerhed  – og hans egne tanker om at blive i Ukraine i Radio4 Morgen:

Foto: Sergey Kozlov/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet