Nyhedsartikel

Dansker i Shanghai: Vi frygter coronasmitte for vores hundes skyld

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Gaderne i den kinesiske millionby Shanghai er mennesketomme. Byens omtrent 25 millioner indbyggere er nemlig i total corona-nedlukning og henvist til at blive inden for deres hjems fire vægge.

Coronasmitten er nemlig accelereret hastigt i verdens tredjestørste by, og den kinesiske regering har indført nultolerance over for smitten.

En af dem. der er der befinder sig i den totale corona-nedlukning, er danske Cathrine Mosegaard Hansen, som har boet i byen i 4 år.

Hun har siden 1.april siddet i sin lejlighed med hendes kæreste og de forløbelige meldinger går på at hun først kan bevæge sig ud den 24.april, men på trods af det er Cathrine Mosegaard Hansen mest bekymret for, hvad der vil ske med hendes hunde, hvis hun bliver syg.

“Hvis vi skulle gå hen og teste positiv så skal vi ind på en coronacamp og så ved man ikke, hvornår man kommer hjem igen og vi har hørt rigtigt mange rygter om, at de enten tager kæledyrene eller afliver dem,” siger hun til Radio4.

Hør interviewet med Cathrine Mosegaard Hansen i Shanghai, her:

Ifølge Udenrigsministeriet bør rejsende til Kina være opmærksomme på, at andre byer også vil kunne rammes af lignende lockdowns, såfremt COVID-19 smitten breder sig.

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet