Nyhedsartikel

Dansker i Shanghai: Vi frygter coronasmitte for vores hundes skyld

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Gaderne i den kinesiske millionby Shanghai er mennesketomme. Byens omtrent 25 millioner indbyggere er nemlig i total corona-nedlukning og henvist til at blive inden for deres hjems fire vægge.

Coronasmitten er nemlig accelereret hastigt i verdens tredjestørste by, og den kinesiske regering har indført nultolerance over for smitten.

En af dem. der er der befinder sig i den totale corona-nedlukning, er danske Cathrine Mosegaard Hansen, som har boet i byen i 4 år.

Hun har siden 1.april siddet i sin lejlighed med hendes kæreste og de forløbelige meldinger går på at hun først kan bevæge sig ud den 24.april, men på trods af det er Cathrine Mosegaard Hansen mest bekymret for, hvad der vil ske med hendes hunde, hvis hun bliver syg.

“Hvis vi skulle gå hen og teste positiv så skal vi ind på en coronacamp og så ved man ikke, hvornår man kommer hjem igen og vi har hørt rigtigt mange rygter om, at de enten tager kæledyrene eller afliver dem,” siger hun til Radio4.

Hør interviewet med Cathrine Mosegaard Hansen i Shanghai, her:

Ifølge Udenrigsministeriet bør rejsende til Kina være opmærksomme på, at andre byer også vil kunne rammes af lignende lockdowns, såfremt COVID-19 smitten breder sig.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet