Nyhedsartikel

Dansker i Shanghai: Vi frygter coronasmitte for vores hundes skyld

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Gaderne i den kinesiske millionby Shanghai er mennesketomme. Byens omtrent 25 millioner indbyggere er nemlig i total corona-nedlukning og henvist til at blive inden for deres hjems fire vægge.

Coronasmitten er nemlig accelereret hastigt i verdens tredjestørste by, og den kinesiske regering har indført nultolerance over for smitten.

En af dem. der er der befinder sig i den totale corona-nedlukning, er danske Cathrine Mosegaard Hansen, som har boet i byen i 4 år.

Hun har siden 1.april siddet i sin lejlighed med hendes kæreste og de forløbelige meldinger går på at hun først kan bevæge sig ud den 24.april, men på trods af det er Cathrine Mosegaard Hansen mest bekymret for, hvad der vil ske med hendes hunde, hvis hun bliver syg.

“Hvis vi skulle gå hen og teste positiv så skal vi ind på en coronacamp og så ved man ikke, hvornår man kommer hjem igen og vi har hørt rigtigt mange rygter om, at de enten tager kæledyrene eller afliver dem,” siger hun til Radio4.

Hør interviewet med Cathrine Mosegaard Hansen i Shanghai, her:

Ifølge Udenrigsministeriet bør rejsende til Kina være opmærksomme på, at andre byer også vil kunne rammes af lignende lockdowns, såfremt COVID-19 smitten breder sig.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet