Nyhedsartikel

Dansker i Shanghai: Vi frygter coronasmitte for vores hundes skyld

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Gaderne i den kinesiske millionby Shanghai er mennesketomme. Byens omtrent 25 millioner indbyggere er nemlig i total corona-nedlukning og henvist til at blive inden for deres hjems fire vægge.

Coronasmitten er nemlig accelereret hastigt i verdens tredjestørste by, og den kinesiske regering har indført nultolerance over for smitten.

En af dem. der er der befinder sig i den totale corona-nedlukning, er danske Cathrine Mosegaard Hansen, som har boet i byen i 4 år.

Hun har siden 1.april siddet i sin lejlighed med hendes kæreste og de forløbelige meldinger går på at hun først kan bevæge sig ud den 24.april, men på trods af det er Cathrine Mosegaard Hansen mest bekymret for, hvad der vil ske med hendes hunde, hvis hun bliver syg.

“Hvis vi skulle gå hen og teste positiv så skal vi ind på en coronacamp og så ved man ikke, hvornår man kommer hjem igen og vi har hørt rigtigt mange rygter om, at de enten tager kæledyrene eller afliver dem,” siger hun til Radio4.

Hør interviewet med Cathrine Mosegaard Hansen i Shanghai, her:

Ifølge Udenrigsministeriet bør rejsende til Kina være opmærksomme på, at andre byer også vil kunne rammes af lignende lockdowns, såfremt COVID-19 smitten breder sig.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet