Nyhedsartikel

DBU uenig med Hummel: ”Sørgebind er ord, som Hummel vælger at bruge”

Rasmus Dalgaard

Dansk Boldspil-Union, og dermed landsholdet, har alligevel ikke tænkt den nye sorte landsholdstrøje som et ”omvandrende sørgebind.”

(Efterfølgende rettelse i teksten vedrørende DBU’s forhold til den sorte trøje)

Onsdag kunne DBU og tøjleverandøren Hummel fortælle, at den populære nye sorte landsholdstrøje indeholder et skjult budskab; nemlig det, at den symboliserer et omvandrende sørgebind for de tusindvis af migrantarbejdere, der har måtte lade livet for det kommende VM i fodbold i Qatar.

Historien er siden gået verden rundt, og DBU, Hummel og den sorte trøje er blevet bemærket i både ind- og udland. Men under 24 timer senere kommer DBU nu med en anden udlægning – for unionen har aldrig tænkt trøjen som ”et sørgebind”.

Det fortæller kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union, Jakob Høyer, til Radio4.

“Retorikken omkring sørgebind, det er ord, som Hummel vælger at bruge,” fortæller Jakob Høyer i Radio4-programmet Missionen.

“Det er dem, der som dygtige udviklere og designere, har tænkt de her mange tanker.”

Som sagt lader DBU sørgebindsretorikken stå for Hummels regning, men tilføjer omkring trøjens sorte farve, at den som tredjetrøje skal have en markant anden farve end de to andre, og at der desuden er et budskab i farven.

“Vi vælger at sige, det her er endnu en måde, hvor vi viser, at vi ikke er enige i, at Qatar skulle have VM-værtskabet.”

“Jeg tolker alle tre trøjer (hvid, rød og sort, red.), som nogle rigtig flotte VM-trøjer. Og som også markerer, at vi spiller, men at vi ikke ønsker at reklamere for VM eller for Qatars VM-værtskab,” siger Jakob Høyer.

Hør hele interviewet med Jakob Høyer her:

I forbindelse med det kommende VM i Qatar har Hummel og landsholdet præsenteret tre nye landsholdstrøjer.

Torsdag kom den organiserende komite for Qatars VM-værtskab med en kommentar, hvori den blandt andet opfordrede DBU, til at involvere Hummel i den omfattende kommunikation, som DBU og komiteen har haft.

VM i Qatar begynder den 20. november og slutter med finalen den 18. december.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet