Nyhedsartikel

DBU uenig med Hummel: ”Sørgebind er ord, som Hummel vælger at bruge”

Rasmus Dalgaard

Dansk Boldspil-Union, og dermed landsholdet, har alligevel ikke tænkt den nye sorte landsholdstrøje som et ”omvandrende sørgebind.”

(Efterfølgende rettelse i teksten vedrørende DBU’s forhold til den sorte trøje)

Onsdag kunne DBU og tøjleverandøren Hummel fortælle, at den populære nye sorte landsholdstrøje indeholder et skjult budskab; nemlig det, at den symboliserer et omvandrende sørgebind for de tusindvis af migrantarbejdere, der har måtte lade livet for det kommende VM i fodbold i Qatar.

Historien er siden gået verden rundt, og DBU, Hummel og den sorte trøje er blevet bemærket i både ind- og udland. Men under 24 timer senere kommer DBU nu med en anden udlægning – for unionen har aldrig tænkt trøjen som ”et sørgebind”.

Det fortæller kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union, Jakob Høyer, til Radio4.

“Retorikken omkring sørgebind, det er ord, som Hummel vælger at bruge,” fortæller Jakob Høyer i Radio4-programmet Missionen.

“Det er dem, der som dygtige udviklere og designere, har tænkt de her mange tanker.”

Som sagt lader DBU sørgebindsretorikken stå for Hummels regning, men tilføjer omkring trøjens sorte farve, at den som tredjetrøje skal have en markant anden farve end de to andre, og at der desuden er et budskab i farven.

“Vi vælger at sige, det her er endnu en måde, hvor vi viser, at vi ikke er enige i, at Qatar skulle have VM-værtskabet.”

“Jeg tolker alle tre trøjer (hvid, rød og sort, red.), som nogle rigtig flotte VM-trøjer. Og som også markerer, at vi spiller, men at vi ikke ønsker at reklamere for VM eller for Qatars VM-værtskab,” siger Jakob Høyer.

Hør hele interviewet med Jakob Høyer her:

I forbindelse med det kommende VM i Qatar har Hummel og landsholdet præsenteret tre nye landsholdstrøjer.

Torsdag kom den organiserende komite for Qatars VM-værtskab med en kommentar, hvori den blandt andet opfordrede DBU, til at involvere Hummel i den omfattende kommunikation, som DBU og komiteen har haft.

VM i Qatar begynder den 20. november og slutter med finalen den 18. december.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet