Nyhedsartikel

DBU uenig med Hummel: ”Sørgebind er ord, som Hummel vælger at bruge”

Rasmus Dalgaard

Dansk Boldspil-Union, og dermed landsholdet, har alligevel ikke tænkt den nye sorte landsholdstrøje som et ”omvandrende sørgebind.”

(Efterfølgende rettelse i teksten vedrørende DBU’s forhold til den sorte trøje)

Onsdag kunne DBU og tøjleverandøren Hummel fortælle, at den populære nye sorte landsholdstrøje indeholder et skjult budskab; nemlig det, at den symboliserer et omvandrende sørgebind for de tusindvis af migrantarbejdere, der har måtte lade livet for det kommende VM i fodbold i Qatar.

Historien er siden gået verden rundt, og DBU, Hummel og den sorte trøje er blevet bemærket i både ind- og udland. Men under 24 timer senere kommer DBU nu med en anden udlægning – for unionen har aldrig tænkt trøjen som ”et sørgebind”.

Det fortæller kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union, Jakob Høyer, til Radio4.

“Retorikken omkring sørgebind, det er ord, som Hummel vælger at bruge,” fortæller Jakob Høyer i Radio4-programmet Missionen.

“Det er dem, der som dygtige udviklere og designere, har tænkt de her mange tanker.”

Som sagt lader DBU sørgebindsretorikken stå for Hummels regning, men tilføjer omkring trøjens sorte farve, at den som tredjetrøje skal have en markant anden farve end de to andre, og at der desuden er et budskab i farven.

“Vi vælger at sige, det her er endnu en måde, hvor vi viser, at vi ikke er enige i, at Qatar skulle have VM-værtskabet.”

“Jeg tolker alle tre trøjer (hvid, rød og sort, red.), som nogle rigtig flotte VM-trøjer. Og som også markerer, at vi spiller, men at vi ikke ønsker at reklamere for VM eller for Qatars VM-værtskab,” siger Jakob Høyer.

Hør hele interviewet med Jakob Høyer her:

I forbindelse med det kommende VM i Qatar har Hummel og landsholdet præsenteret tre nye landsholdstrøjer.

Torsdag kom den organiserende komite for Qatars VM-værtskab med en kommentar, hvori den blandt andet opfordrede DBU, til at involvere Hummel i den omfattende kommunikation, som DBU og komiteen har haft.

VM i Qatar begynder den 20. november og slutter med finalen den 18. december.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet