Nyhedsartikel

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

Anne Sofie Feld/Ritzau
afel@radio4.dk

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne.

Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook.

Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne.

“Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det jeg har sagt om en sådan regering.”

“Politik handler i høj grad også om troværdighed,” skriver Søren Pape Poulsen på sin Facebookside.

Han siger, at han gerne vil “kvittere for ærlige og åbne drøftelser med Mette Frederiksen i de seneste uger.”

Han siger også, at De Konservative vil samarbejde om at løse de store problemer, der er på blandt andet sundhedsområdet, ældreområdet og i sikkerhedspolitikken, selvom det bliver fra den anden side af Folketingssalen.

Hør Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsens, analyse her:

Der er nu seks partier med i regeringsforhandlingerne med den kongelige undersøger, Mette Frederiksen.

Det er Venstre, Moderaterne, De Radikale, SF, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet