Nyhedsartikel

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

Anne Sofie Feld/Ritzau
afel@radio4.dk

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne.

Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook.

Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne.

“Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det jeg har sagt om en sådan regering.”

“Politik handler i høj grad også om troværdighed,” skriver Søren Pape Poulsen på sin Facebookside.

Han siger, at han gerne vil “kvittere for ærlige og åbne drøftelser med Mette Frederiksen i de seneste uger.”

Han siger også, at De Konservative vil samarbejde om at løse de store problemer, der er på blandt andet sundhedsområdet, ældreområdet og i sikkerhedspolitikken, selvom det bliver fra den anden side af Folketingssalen.

Hør Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsens, analyse her:

Der er nu seks partier med i regeringsforhandlingerne med den kongelige undersøger, Mette Frederiksen.

Det er Venstre, Moderaterne, De Radikale, SF, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet