DF indkalder til lukket samråd om muligt rovfiskeri i Skagerrak

Skrevet af

8. november 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1573210387431{padding-bottom: 20px !important;}”]

Dansk Folkeparti indkalder nu fiskeriministeren i lukket samråd om hollandske fiskeres mulige rovfiskeri i Skagerrak.

[/vc_column_text][vc_column_text]Stribevis af fiskere i det nordvestlige Jylland har i over to år været frustrerede over store, hollandske fiskerbåde – kaldet bomtrawlere – der ifølge de danske fiskere pløjer havbunden med tonstunge jernkæder og ødelægger både plante- og dyrelivet i Skagerrak.

Nu kalder Dansk Folkeparti fiskeriminister Mogens Jensen (S) i samråd om sagen.

”Det er helt afgørende, at vi finder ud af, hvad der er op og ned i den her sag, så vi kan handle på den politisk og finde en holdbar løsning,” siger René Christensen, fiskeriordfører for Dansk Folkeparti, til Radio4.

For to måneder siden lavede fiskere fra Thorupstrand en protestdemonstration på Christiansborg og i går forsøgte fiskerne igen at råbe politikerne op, da fiskerne var samlet til krisemøde i Hirtshals.

Ifølge fiskeriordfører for Dansk Folkeparti René Christensen er det nødvendigt, at sagen nu drøftes i et lukket forum på Christiansborg:

”Vi har en oprigtig interesse i at få den her sag oplyst, og derfor har vi brug for, at embedsværket også skal kunne spille ind på sagen. Også i forhold til hvordan vi kan tage sagen videre i EU og med Holland. Vi mener, at et lukket samråd er det bedste forum for sådan en drøftelse,” siger Rene Christensen til Radio4.

Ved Thorup Strand er man frustreret over de hollandske fiskere, der – ifølge de lokale fiskere – ødelægger fiskeriet i Skagerak. Ministeren skal nu i samråd om sagen.

I Thorup strand ser fiskerne frem til, at sagen nu skal drøftes på et samråd på Christiansborg. Ifølge Jan Olsen, der er formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug, har fiskerne forgæves forsøgt at råbe de hollandske myndigheder og fiskere op – dog uden held.

”Der sker ikke noget. Det bliver bare trukket i langdrag nede i Holland,” fortæller Jan Olsen, formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug til Radio4.

Fiskeriminister Mogens Jensen (S) oplyser til Radio4, at ministeriet er opmærksomme på problemet, og at ministeriet allerede nu arbejder på flere løsningsforslag:

”Jeg forstår godt fiskernes frustration, og derfor har jeg mødtes med dem et par gange for at få deres bud på, hvad vi skal gøre. De ønsker har jeg taget til mig. Vi har igangsat et arbejde med at styrke kontrollen med bådene i området, og vi håber på, at vi på længere sigt vil kunne etablere en Havpark Jammerbugt, hvor de miljøbelastende former for fiskeri forbydes. Og det er også det, jeg vil fortælle Dansk Folkeparti, når jeg nu kommer i samråd,” siger Mogens Jensen (S) til Radio4.

Der er endnu ikke sat en dato for det lukkede samråd om sagen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Afspiller nu

FREDAGSMISSIONEN

12:05
14:00