Nyhedsartikel

DF med plejehjemsudspil: Plejehjem skal lave mad, ikke varme den

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Alle plejehjem skal have deres eget køkken og lave deres egen mad. Sådan lyder ét af i alt otte forslag i et nyt plejehjemsudspil fra Dansk Folkeparti.

Partiet vil afsætte 200 millioner kroner til at etablere køkkener på landets plejehjem, og puljen skal kunne søges via kommunen.

Ifølge Dansk Folkepartis ældreordfører, Pia Kjærsgaard, er netop ’hjemmelavet’ mad vigtigt for de ældre.

”Det skal dufte for beboerne, og det skal føles som et hjem. Maden skal ikke komme fra et eller andet koldt sted og så varmes – det skal have hele processen, og det er utrolig vigtigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pia Kjærsgaard her:

Pis Kjærsgaard ved dog ikke, hvor mange plejehjem som mangler et køkken, og om puljen på de 200 millioner kroner derfor er stor eller lille.

Men kravet om eget køkken er også en kun del af plejehjemspakken slår hun fast.

”Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange plejehjem, der mangler et køkken, og det betyder altså vældig, vældig meget, at der er et levende liv. Det skal føles som et hjem for de ældre, og derfor skal vi diskutere mange andre ting også,” siger hun.

Udover at de ældre skal have serveret mad fra plejehjemmets eget køkken, har Dansk Folkeparti i udspillet også foreslået flere og bedre tilsyn med landets plejehjem, minimumsnormering som man kender det fra daginstitutioner, samt mulighed for at alle landets plejehjem må anskaffe sig en hund eller en kat.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet