Nyhedsartikel

DF med plejehjemsudspil: Plejehjem skal lave mad, ikke varme den

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Alle plejehjem skal have deres eget køkken og lave deres egen mad. Sådan lyder ét af i alt otte forslag i et nyt plejehjemsudspil fra Dansk Folkeparti.

Partiet vil afsætte 200 millioner kroner til at etablere køkkener på landets plejehjem, og puljen skal kunne søges via kommunen.

Ifølge Dansk Folkepartis ældreordfører, Pia Kjærsgaard, er netop ’hjemmelavet’ mad vigtigt for de ældre.

”Det skal dufte for beboerne, og det skal føles som et hjem. Maden skal ikke komme fra et eller andet koldt sted og så varmes – det skal have hele processen, og det er utrolig vigtigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pia Kjærsgaard her:

Pis Kjærsgaard ved dog ikke, hvor mange plejehjem som mangler et køkken, og om puljen på de 200 millioner kroner derfor er stor eller lille.

Men kravet om eget køkken er også en kun del af plejehjemspakken slår hun fast.

”Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange plejehjem, der mangler et køkken, og det betyder altså vældig, vældig meget, at der er et levende liv. Det skal føles som et hjem for de ældre, og derfor skal vi diskutere mange andre ting også,” siger hun.

Udover at de ældre skal have serveret mad fra plejehjemmets eget køkken, har Dansk Folkeparti i udspillet også foreslået flere og bedre tilsyn med landets plejehjem, minimumsnormering som man kender det fra daginstitutioner, samt mulighed for at alle landets plejehjem må anskaffe sig en hund eller en kat.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet