Nyhedsartikel

DF med plejehjemsudspil: Plejehjem skal lave mad, ikke varme den

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Alle plejehjem skal have deres eget køkken og lave deres egen mad. Sådan lyder ét af i alt otte forslag i et nyt plejehjemsudspil fra Dansk Folkeparti.

Partiet vil afsætte 200 millioner kroner til at etablere køkkener på landets plejehjem, og puljen skal kunne søges via kommunen.

Ifølge Dansk Folkepartis ældreordfører, Pia Kjærsgaard, er netop ’hjemmelavet’ mad vigtigt for de ældre.

”Det skal dufte for beboerne, og det skal føles som et hjem. Maden skal ikke komme fra et eller andet koldt sted og så varmes – det skal have hele processen, og det er utrolig vigtigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pia Kjærsgaard her:

Pis Kjærsgaard ved dog ikke, hvor mange plejehjem som mangler et køkken, og om puljen på de 200 millioner kroner derfor er stor eller lille.

Men kravet om eget køkken er også en kun del af plejehjemspakken slår hun fast.

”Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange plejehjem, der mangler et køkken, og det betyder altså vældig, vældig meget, at der er et levende liv. Det skal føles som et hjem for de ældre, og derfor skal vi diskutere mange andre ting også,” siger hun.

Udover at de ældre skal have serveret mad fra plejehjemmets eget køkken, har Dansk Folkeparti i udspillet også foreslået flere og bedre tilsyn med landets plejehjem, minimumsnormering som man kender det fra daginstitutioner, samt mulighed for at alle landets plejehjem må anskaffe sig en hund eller en kat.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet